İzmir

Bergama'da restorasyon çalışmaları

15:35 09 Kasım 2015
Bergama'da restorasyon çalışmaları

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ilçedeki restorasyon çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Bergama'yı geçmişine yakışır bir geleceğe hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Gönenç, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Valiliğinin iş birliğiyle ilçedeki tarihi alanlarda önemli çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.

Özel bir kentte yaşadıklarını ifade eden Gönenç, "Bu özel kentin tarihi ve kültürel mirasının getirdiği sorumlulukların bilincindeyiz. Gelecek nesillere yapıları daha sağlıklı bırakmanın önemiyle hareket ediyoruz. Bergama'yı geçmişine yakışır bir geleceğe hazırlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

İlçede 1930'lu yıllarda yapılan tarihi Kapalı Çarşı'daki iş yerlerinin cephe onarım çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını belirten Gönenç, çarşı çevresindeki dükkanların cephe sağlıklaştırması ve bakım çalışmalarında da sona gelindiğini kaydetti.

Selinos Çayı'ndaki dere ıslahına yönelik projenin devam ettiğini belirten Gönenç, "Kale Mahallesi'nde tarihi evlerin butik otele dönüştürülerek turistik amaçlı, Havra yanındaki eski çocuk esirgeme binası ve İslamsaray Mahallesi'nde 19. yüzyılın sonlarında inşa edilen deri tabaklamada kullanılan yapıların da sosyal amaçlı kullanılması için restorasyon çalışmalarımız devam ediyor" bilgisini verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.