İzmir

Gediz Üniversitesi'nde görev değişimi

08:59 11 Kasım 2015
Gediz Üniversitesi'nde görev değişimi

Mütevelli heyeti başkanı Abdullah Kavuk, görevini eski Devlet Bakanı Işılay Saygın'a devretti

Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, görevini eski Devlet Bakanı Işılay Saygın'a devretti.

Kavuk, yaptığı yazıl açıklamada, Gediz Üniversitesi'ni kurarken mütevelli heyeti başkanlığının dönüşümlü olarak el değiştirmesi yönünde prensip kararı aldıklarını belirtti.

Üniversitenin kurulmasından itibaren aldığı bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştığını bildiren Kavuk, şunları kaydetti:

"Ne mutlu ki Gediz Üniversitesi, demokratik yönetim modeli, özgür akademik ortamı, başarılı çalışanları ve modern altyapısıyla kısa sürede saygın bir noktaya ulaştı. Bundan sonra daha iyi yerlere geleceğine yürekten inanıyorum. Benim için yaşamımdaki en büyük gurur ve sevinç kaynaklarından biri Gediz Üniversitesi’dir, hep de öyle olacaktır.”

Işılay Saygın ise kurucusu olmakla her zaman iftihar ettiği Gediz Üniversitesi'nde bu göreve gelmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Eğitimin önemine inanmış, 20 yıllık aktif siyaset hayatı sırasında ve sonrasında bu doğrultuda çaba göstermiş biri olarak, mütevelli heyeti üyelerimiz, rektörümüz Prof. Dr. Seyfullah Çevik, akademik ve idari kadromuzla birlikte çıtayı daha da yükselteceğiz" dedi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.