İzmir

Japon tur operatörleri İzmir'de

15:26 13 Kasım 2015
Japon tur operatörleri İzmir'de

Japon Turizm Acenteleri Derneği (JATA) Genel Müdür Yardımcısı Hidenori Sakai, tur programlarında, İzmir bölümünü artırmak istediklerini söyledi.

JATA Türkiye Çalışma Grubu üyesi 6 Japon seyahat acentesi yetkilisinden oluşan heyet, İzmir'deki iki günlük inceleme gezisi kapsamında, Efes Antik Kenti'ni ziyaret etti, ardından Bergama'ya geldi.

Bergama’nın tarihi ve turistik bölgelerini gezip yetkililerden bilgi alan heyettekiler adına konuşan JATA Genel Müdür Yardımcısı Hidenori Sakai, Efes ve Bergama’dan çok etkilendiklerini belirtti.

İzmir'in, tarih, kültür ve denizin bir arada bulunmasıyla şanslı bir şehir olduğuna değinen Sakai, "Japonya’dan düzenlediğimiz tur programlarında, İzmir bölümünü artırmak istiyoruz. Japonya’ya döndüğümüzde 20 acente yetkilisiyle toplantı yapıp gezi sonuçlarını onlarla da paylaşacağız. İzmir’le işbirliğimiz devam edecek" diye konuştu.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban da Japonya'nın İzmir turizmindeki payını artırmak istediklerini anlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.