İzmir

Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı 2015

15:23 14 Kasım 2015
Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı 2015

Sualtıyla ilgili birçok alandan araştırmacı, akademisyen, fotoğrafçı ve kameramanları bir araya getiren "Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı" Urla'da yapıldı

Sualtıyla ilgili birçok alandan araştırmacı, akademisyen, fotoğrafçı ve kameramanları bir araya getiren "Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı" Urla'da yapıldı.

Ege Üniversitesi, Deniz Ticaret Odası, Urla Kaymakamlığı ve Urla Belediyesi’nin katkılarıyla Urla Hakan Çeken Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, tarihi yarımadanın merkezinde yer alan Urla'nın tarih boyunca deniz ticaretinin yoğun olarak yapıldığı bir yer olduğunu belirtti. 

Uyar, bu durumun devamı için sualtı arkeoloji mirasının izlenip korunması sualtı bilim ve teknolojisinin gelişmesi gerektiğini vurguladı.

Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı ise denizin insanlar için hep bir gizemi teşkil ettiğini bu manada tüm kültürleri etkilediğini belirtti. Sualtı araştırmalarının, karadaki kaynakların tükenmeye başlaması ile başladığına işaret eden Kirazlı, "Dünya sualtına çok önem vermiş ve sualtı çalışmaları bizim ülkemizden daha önce başlamıştır. Denizlerin altındaki dev dünya hala çok geniş ve keşiflere açık konumdadır” ifadelerini kullandı.

Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cengiz Metin de, toplantının bir çok platformu kapsadığını vurgulayarak düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplantıda, Prof. Dr. Akın Savaş Toklu "Avrasya Tüneli Saturasyon Dalışları” sunumunu yaptı.

Çeşitli sunumların yapılacağı toplantı yarın sona erecek. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.