İzmir

Annesi ölen Kamerunlu bebek dedesine verilecek

15:50 22 Kasım 2015
Annesi ölen Kamerunlu bebek dedesine verilecek

Avrupa'ya geçme hayaliyle İzmir'e gelen ve doğum yapmasının ardından hayatını kaybeden Kamerunlu kadının bebeği, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'na başvuran dedesine verilecek.

Bebeğin velayeti için babalık davası açan Kamerunlu Tenkeu Jean Jules'in avukatı Emine Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa'ya gitmek amacıyla İzmir'e gelen Kamerunlu Nancy Tamfu Knei'nin 2014 yılı ağustos ayında doğum yaptığını, 4 ay sonra da tüberküloz nedeniyle İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vefat ettiğini belirtti. 

Kadının İzmir'de yakınının olmaması nedeniyle bebeğin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı bir çocuk yuvasına yerleştirildiğini aktaran Sarı, daha sonra İzmir'e gelerek kendisine ulaşan Tenkeu Jean Jules'in ölen Knei'nin sevgilisi ve bebeğin babası olduğunu söylediğini, bunun üzerine bebeğin velayetini almak için Aile Mahkemesi'ne babalık davası açtıklarını anlattı. 

Olayı öğrenen Knei'nin babasının da torununun kendisine verilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na başvurduğunu kaydeden Sarı, "Çocuk esirgeme kurumu yetkilileri beni aradı, bebeğin dedeye verilmesinin onayladığını söyledi. Babalık davası açmıştık. Yetkililer, bebeğin dedeye verildikten sonra Kamerun'da babalık davasının açılabileceğini düşünmüş" diye konuştu.

Avukat Sarı, bebeğin, Türkiye'ye gelecek dedesi tarafından kurum yetkililerinden teslim alınarak Kamerun'a götürüleceğini bildirdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.