İzmir

Öğretmenler Günü'nde darp edildiği iddiası

18:15 25 Kasım 2015
Öğretmenler Günü'nde darp edildiği iddiası

Memur-Sen İzmir Temsilciliği üyeleri, Gaziemir Belediyesinin Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlediği baloda bir öğretmenin darp edilmesini kınadı

Memur-Sen İzmir Temsilciliği üyeleri, Gaziemir Belediyesinin Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlediği baloda, belediyede görevli kişinin bir öğretmeni darp etmesini kınadı.

Memur-Sen İzmir Temsilcisi Ali Musa Bina, sendika üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri, öğretmenler ve vatandaşlar, Gaziemir Belediyesi önünde bir araya gelerek protestoda bulundu. 

Bina, burada yaptığı açıklamada, Gaziemir Belediyesinin Öğretmenler Günü nedeniyle verdiği resepsiyonda öğretmenlere hoş olmayan tavır sergilendiğini, programda öğretmenlerin küçük düşürülüp aşağılandığını savunarak, "Bu programda belediyede bizleri temsil eden, bizlere hizmet eden bir belediye görevlisi bir öğretmenimizin ağzını burnunu kanattı, kafa attı. Böyle bir görüntüyle sarsıldık. Öğretmenler için düzenlenen bir etkinlikte, bir eğlence ortamında bunu düzenleyen bir kurumun görevlisinin böyle bir görüntüyü ortaya koyması herhalde Öğretmenler Günü için öğretmene verilebilecek en kötü hediyeydi. Bu hepimizi derinden sarstı. Belediye başkanından sorumlularla ilgili gerekli soruşturmayı başlatmasını ve öğretmenlerden dilenecek özrü de kamuoyu ile paylaşmasını bekliyoruz" diye konuştu.

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Sözcüsü Halit Çelik ve İHH İnsani Yardım Derneği İzmir Şubesi Başkanı Rasim Çağlar'ın da yer aldığı grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

    - Olay

    Gaziemir Belediyesinin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir otelde düzenlediği baloda öğretmenlere hitaben konuşma yapmak isteyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, öğretmenleri kendisini dinlemeleri yönünde uyarmış, bunun üzerine salonu terk etmek isteyen öğretmenlerden birinin, Gaziemir Belediyesi Özel Kalem Müdürü M.T. tarafından darp edildiği iddia edilmişti.

    Darp edildiği iddia edilen Gaziemir Endüstri Meslek Lisesinde görevli Motor Öğretmeni Barış Düdü, olaydan sonra rapor alarak belediye görevlisi hakkında şikayetçi olmuştu.

     

    YORUMLAR

    ETİKETLER
    Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.