İzmir

İzmir'de eğitimini tamamlayan askerler yemin etti

13:00 27 Kasım 2015
İzmir'de eğitimini tamamlayan askerler yemin etti

Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında düzenlenen törende asteğmenler, uzman erbaşlar, söşleşmeli ve 1995/4 tertip erler ant içti

Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan bin 500 asker için yemin töreni düzenlendi.

Gaziemir ilçesindeki Tuğgeneral Süleyman Önder Kışlasında gerçekleştirilen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından 361'inci dönem asteğmen adayları, 352'nci dönem uzman erbaşlar, 16'ncı dönem sözleşmeli erler ile 1995/4 tertip erler yemin etti.

Yemin eden askerler adına birliğine ilk katılan ulaştırma er Erol Dinç, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Muhabere Hizmet Destek ve Eğitim Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, eğitimlerini başarıyla tamamlayan personele belge verdi. 

Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Mustafa İlter, geçmişte vatani görevlerini aynı birlikte yapan askeri personelin babalarına katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verdi. 

Tümgeneral İlter, yaptığı konuşmada, askerliğin önemine değinerek, "Kutsal askerlik andını içtiğinizden beri Türk milletinin göz bebeği askeri personel oldunuz, hayırlı olsun" dedi. 

Sınıf marşının okunmasının ardından eğitimlerini tamamlayan askerler tören geçişi yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.