İzmir

Basketbolda maçın ardından

22:27 29 Kasım 2015
Basketbolda maçın ardından

Spor Toto Basketbol Ligi'nde Muratbey Uşak Sportif'i 81-80 mağlup eden Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, rakiplerini yenerken zorlandıklarını söyledi. 

Sarıca, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, önemli bir zamanda kendileri için 2 puanın ötesinde bir galibiyet aldıklarını dile getirdi. 

Sıkıntılı durumda olduklarını kaydeden Sarıca, şöyle konuştu:

"Kolay olmayan maçlar oynuyoruz. Son aldığımız kararla Joe Ragland'ı kadro dışı bıraktıktan sonra takım olarak 19 sayı geriye düştüğümüz maçta oyun içinde sakin kalarak, yaptığımız baskıyla oyunu çevirdik. Soner oyuna girdikten sonra yaptığı savunma ve tempo ile takıma bir şeyler hatırlattı. Ona hazır olduğu için ayrıca teşekkür ediyorum. Maçı zor kazandık. Önemli olan bu süreçten çıkmak, üzerimizde gereksiz bir baskı var. İyi bir mücadele oldu, kazanmak güzel. Artık çarşamba günkü Zalgiris Kaunas maçına hazırlanacağız."

Sarıca, Joe Ragland'ı kadro dışı bıraktıktan sonra yerine bir oyuncu almayı düşündüklerini kaydetti.

Üst üste maçlara çıktıklarını vurgulayan Ufuk Sarıca, "Ragland kararını cuma akşamı aldık. Bu maç çok önemli olmasına rağmen hiçbir oyuncu takımdan üstün olamaz. Takım birliği için önemli olan kurallardır, aile ortamı yakalamaktır. Geçen senelerde yakaladığımız başarıda bunlar etkiliydi. Eksik olan taraflarımızı saracağız. Bugün böyle bir karakter ortaya koymamız, bizim nerelere gidebileceğimizi gösteriyor. Takviye yapacağız ancak bu dönemde yapılan transferler zordur. Bu dönemde en iyisini bulmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. 

 

- Bulkaz, açıklama yapamadı

 

Müsabakanın bitiminin ardından basın toplantısı için salonun üst katındaki bölüme doğru giden Muratbey Uşak Sportif Başantrenörü Ozan Bulkaz ve oyuncusu Can Korkmaz, odanın kilitli olması nedeniyle toplantıya katılmadı.

Bu sırada Muratbey Uşak Sportif Genel Menajeri Fatihhan Erdoğan, kapının kilitli olduğunu cep telefonuyla görüntüledi. Bu 3 isim ile Pınar Karşıyakalılar arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Emniyet güçleri, gerginliğin büyümemesi için önlem aldı.

Öte yandan Muratbey Uşak Sportif takımının soyunma odasına doğru giderken çıkan arbedede yumruklaşma yaşandığı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.