İzmir

İzmir'deki yabancı yatırımcılar ortak aradı

17:46 01 Aralık 2015
İzmir'deki yabancı yatırımcılar ortak aradı

 İzmir'deki yabancı sermayeli 176 firma İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) düzenlediği "Yabancı Sermayeli Firmalar Buluşması"nda ikili görüşmeler yaparak kendilerine ortaklık kurabilecekleri işletmeleri aradı.

Kentte bir otelde düzenlenen toplantının açılışında konuşan İzmir Valisi ve İzmir Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak, İzmir'e yeni yatırımların çekilmesini sağlamak için yabancı yatırımcıların katkısının önemli olduğunu söyledi. 

Vali Toprak, İzmir'deki yabancı sermayeli firmaların kentimizde yeni yatırımlar yapması ve yeni ortaklıklar kurması için toplantıyı düzenlediklerini belirterek, "İzmir'de yeni yatırımlara genel olarak çok önem veriyoruz. Yabancı sermayeli yatırımların da bizim için çok önemli bir yeri var. Bölgemize hem yeni yatırımların gelmesi hem de mevcut firmalarımızın devamlılığı ve başarısının arıtılmasını istiyoruz" dedi.

Yeni ve ileri teknolojilerin İzmir'e gelmesi, yeni iş ve istihdam olanaklarının yaratılması ve firmaların yeni yatırımlar yapması için İzmir'in küresel yatırım ve ticaret sistemine daha da entegre olması gerektiğine dikkati çeken Toprak, İzmir'e her sene yaklaşık 150 yabancı firmanın yatırım yaptığını kaydetti. 

Toprak, 2015'in Haziran ayı itibarıyla toplam 2 bin 167 yabancı sermayeli firmanın İzmir'de faaliyet gösterdiğini dile getirerek, "Biz tüm bu firmalara çok değer veriyoruz ve İzmir'deki faaliyetlerini daha da büyütmelerini temenni ediyoruz. İzmir'e gelecek her yeni yatırım İzmir'in gelişimine katkı sağlayacak. İzmir'e sıfırdan yeni yatırımların çekilmesini sağlamak açısından sizlerin de katkılarınız çok önemli" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından 176 yabancı sermayeli firma temsilcisi, Türk firma yetkilileriyle kurulan alanda yüz yüze görüşüp iş imkanlarını ele aldı. 

Toplantıya, İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, Amerika Ticaret Müsteşarlığı İzmir Ofisi, Alman Ticaret Odası, Bremen Kalkınma Ajansı, Hollanda İş Destek Ofisi, İngiltere Ticaret ve Yatırım Ajansı ve İzmir İtalyan Ticaret Odası yetkilileri ile yabancı firma temsilcileri katıldı. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.