İzmir

Seferihisar sulama iletim hattı yenileniyor

12:35 03 Aralık 2015
Seferihisar sulama iletim hattı yenileniyor

Projede Nif Çayı'nda rüsubat temizliği ve taş tahkimatı çalışmaları yapılarak, 85 bin dekar zirai alanda taşkın kontrolü sağlanacak

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir'in Seferihisar ilçesi sulamasına ait iletim hattı yenilediği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, projede Nif Çayı'nda rüsubat temizliği ve taş tahkimatı çalışmaları yapılarak, 85 bin dekar zirai alanda taşkın kontrolünün sağlanması hedeflendiği kaydedildi.

 Açıklamada, Manisa merkez, Şehzadeler ilçesi ile Turgutlu ilçe merkezinden geçen ve toplam uzunluğu 24 bin 500 metre olan Nif Çayı’nda çalışmalara devam edildiği kaydedildi.

Seferihisar su iletim hattını yenileyecek proje kapsamında Nif Çayı’nın 7 bin 840 metresinde rüsubat temizliği ile 16 bin 660 metrelik kısmındaki temizlik çalışmasının yapıldığının ifade edildi.

Hayata geçirilen projelerle taşkınların ıslah edildiğinin kaydedildiği açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, "İş tamamlandığında 85 bin dekar zirai alanda taşkın kontrolü sağlanarak takriben 190 bin kişilik nüfusun taşkın zararlarından etkilenmesinin önüne geçilecek" sözlerine yer verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.