İzmir

Bu kafede Down Sendromlular çalışacak

16:35 03 Aralık 2015
Bu kafede Down Sendromlular çalışacak

İzmir'de Down Sendromlu gençlerin sosyal hayata katılımlarını artırmak amacıyla, onların çalışabileceği "+1 Down Kafe" açıldı

İzmir'de Down Sendromlu gençlerin sosyal hayata katılımlarını artırmak için Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliğinde kafe hayata geçirildi.

Bornova Büyük Park içinde Down Sendromlu 5 gencin çalışacağı kafenin açılış töreninde, Down Sendromlu çocuklar şarkılar söyledi, dans etti, okunan İstiklal Marşı'na eşlik etti.

Açılışta konuşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, engellerin engellilerin önüne yığıldığı bir ortamda böyle bir kafenin açılmasının değer taşıdığını belirterek, onları toplumsal hayattan uzak tutan engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.

 Engelli çocuğa sahip anne ve babanın büyük zorluklara göğüs gerdiğini dile getiren Sertel, ailelerin çocuğunu yıllarca evden çıkaramadığını ifade etti.

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı da engelli olmanın diğer insanlar gibi yaşamaya engel teşkil etmemesi gerektiğini belirtti. Kirazlı, engelin bir kusur olarak algılanmamasına ve engellilerin toplumsal hayata katılmasına büyük önem verdiklerini ifade etti. 

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da Ege Üniversitesi ile güzel projeler yürüttüklerini, kafenin de bunlardan biri olduğunu dile getirdi.

"+1 Down Kafe"de, engelli öğrencilerin eğitim aldığı iş okullarından 3 Down Sendromlu çocuk ile 18 yaşını doldurmuş, yasal çalışma haklarını taşıyan 2 Down Sendromlu genç görev yapacak. 

Ege Üniversitesi'nde "Topluma hizmet uygulamaları" dersi alan öğrenciler de, proje kapsamında Down Sendromlu çocuklara destek verecek. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.