İzmir

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

18:09 03 Aralık 2015
3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla İzmir, Uşak ve Manisa'da etkinlikler düzenlendi

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla İzmir, Uşak ve Manisa'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İzmir'in Urla ilçesinde düzenlenen etkinlikte, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urlalı eski milli basketbolcu Hüseyin Beşok, STK temsilcileri, engelliler ve yakınlarından oluşan grup, “farkında ol, fark ettir” ile “eşitlik için empati” yazılı dövizlerle yürüyüş gerçekleştirdi.

Basketbol kariyerinde engelli sporculara destek verdiğini ve onların neler başarabileceğine şahit olduğunu belirten Hüseyin Beşok, Galatasaray Engelli Basketbol Takımının Türkiye ve Avrupa şampiyonluklarının olduğunu söyledi.

Beşok, “Engelli olmak hayatı yaşamaya engel değil. Sadece bizlerin nasıl farkında olduğumuz ve engelli arkadaşlarımıza elimizi nasıl uzattığımız önemli” dedi.

- Uşak'ta Engelsiz Doğa Yürüyüşü

Zirve Dağcılık Uşak Şubesi engellilerle yönelik "Engelsiz Doğa Yürüyüşü" etkinliği düzenledi. Klüp üyeleri ve Uşak Vala Gedik Özel Eğitim Okulu öğrencileri merkeze bağlı Hacıkadem köyü yakınlarında bir araya gelerek mesire alanına yürüyüş yaptı. Zirve Dağcılık Uşak Şube Başkanı Ayhan Gökoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada engelli öğrencilerle hoşca vakit geçirmek ve doğayı sevdirmek amacıyla düzenlenen etkinliği değişik dönemlerde tekrarlayacaklarını söyledi.

- Manisa

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde,  Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğrencileri ile engelli öğrencilerin katılımıyla "Mesir kokulu mum" projesi hayata geçirildi.

Turgutlu ilçesinde ise Firdevs Gürel Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezinde düzenlenen törende ise semazenler ile Manisa Belediyesi’nden gelen Hacivat-Karagöz ekibi gösterilerini sundu. Törene katılan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, ilçede bulunan engelli okul ve derneklerine her türlü yardımları yaptıklarını belirterek, 2016 yılında ilçede bir engelliler parkı ile kafe açacaklarının müjdesini verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.