İzmir

İzmir'de 2 kardeşin hayatını kaybettiği yangın

16:11 07 Aralık 2015
İzmir'de 2 kardeşin hayatını kaybettiği yangın

 İzmir'in Buca ilçesinde dün iki kardeşin hayatını kaybettiği yangınla ilgili soruşturma kapsamında çocukların anne ve babası ile bir şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan anne Arife Ç. ve ayrı yaşadığı eşi Ferhat Ç. ile Kadir K'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından İzmir Adliyesine sevk edildi.

- Anne Arife Ç: "Pişmanım"

Anne Arife Ç'nin emniyetteki ifadesinde ayrı yaşadığı eşi Ferhat Ç. ile kendisinden ayrılmak istemesi nedeniyle boşanma işlemlerini konuşmak üzere Menderes ilçesindeki tanıdıklarının evinde bir araya geldiklerini, yangını haber alınca eşiyle olay yerine gittiğini, çocuklarını evde yalnız bıraktığı için çok pişman olduğunu söylediği öğrenildi. 

Yangından kurtulan 8 yaşındaki Arda Ç'nin, "Evimizi sakallı birisi yaktı" demesi üzerine gözaltına alınan Kadir K'nın da suçlamaları kabul etmediği belirtildi.  

Öte yandan, ailenin bir süre önce eve gelen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüğü, polis eşliğinde gelen kurum yetkililerinin ısrarına rağmen çocuklarını teslim etmedikleri ortaya çıktı.

- Yurda yerleştirildiler

Yangından kurtulan Ata (4), Baran (7) ve Arda Ç. (8), Çocuk Şube Müdürlüğünde pedagog eşliğinde verdikleri ifadenin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerince yurda yerleştirildi.

Bu arada, İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderilen Helin ile kardeşi Emir Ç'nin cesetlerinin tanınmayacak hale geldiği, DNA testi yapılacağı öğrenildi.

Dün, Kuruçeşme Mahallesi 203/1 Sokağı'nda çıkan yangında 9 yaşındaki Helin ve bir yaşındaki kardeşi Emre Ç. yaşamını yitirmiş, yanmaktan kurtulan kardeşleri Ata, Baran ve Arda Ç, tedavilerinin ardından Çocuk Şube Müdürlüğüne götürülmüştü.

Yangınla ilgili soruşturma kapsamında anne Arife Ç, baba Ferhat Ç. ve akli dengesi yerinde olmadığı belirtilen Kadir K. gözaltına alınmıştı.

Helin Ç'nin, kardeşlerini çıkardıktan sonra küçük kardeşi Emre Ç'yi de kurtarmak için yeniden eve girdiği sırada çatının çökmesi sonucu alevlerin arasında kalarak hayatını kaybettiği belirlenmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.