İzmir

İzmir'de 2 kardeşin hayatını kaybettiği yangın

17:56 08 Aralık 2015
İzmir'de 2 kardeşin hayatını kaybettiği yangın

Evi yaktığı öne sürülen zanlının, ifadesinde bulunduğunu söylediği yerlerdeki güvenlik kameraları inceleniyor

 Buca ilçesinde dün iki kardeşin hayatını kaybettiği yangınla ilgili soruşturma kapsamında evi yaktığı öne sürülen zanlının, ifadesinde bulunduğunu söylediği bölgedeki güvenlik kameraları inceleniyor. 

Yangınla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yangınla ilgili tutuklanan Kadir K'nin ifadesinde olayla ilgisinin olmadığını öne sürerek, yangın anında başka bir yerde olduğunu söylemesi üzerine o bölgedeki kamera kayıtlarını incelenmeye başladı. 

Öte yandan itfaiye ekiplerinin yangının ve yol açtığı hasarın büyüklüğü nedeniyle raporun henüz hazırlayamadığı ve çıkış nedeninin araştırıldığı belirtildi. 

Bu arada, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderilen Helin Ç. ile kardeşi Emir Ç'nin cesetlerinin tanınmayacak hale geldiği, bu yüzden Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin uzayacağı öğrenildi. 

Yanan evin bulunduğu Kuruçeşme Mahallesi 203/1 Sokak sakinleri de yangında 2 çocuğu ölen anne Arife Ç'nin çocuklarıyla hiç ilgilenmediğini, komşularıyla hiç ilişki kurmadığını ve çocuklarını dilendirdiğini öne sürdü. 

Kuruçeşme Mahallesi 203/1 Sokak'ta dün çıkan yangında 9 yaşındaki Helin ve bir yaşındaki kardeşi Emir Ç. yaşamını yitirmiş, yanmaktan kurtulan kardeşleri Ata, Baran ve Arda Ç, tedavilerinin ardından Çocuk Şube Müdürlüğüne götürülmüştü.

Yangınla ilgili soruşturma kapsamında anne Arife Ç, baba Ferhat Ç. ve akli dengesi yerinde olmadığı belirtilen Kadir K. gözaltına alınmıştı. Kadir K. tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.