İzmir

İzmir'deki Suriyeli sığınmacıların yaşam mücadelesi

18:57 17 Aralık 2015
İzmir'deki Suriyeli sığınmacıların yaşam mücadelesi

Torbalı ilçesindeki boş arazilere çadır kuran Suriyeli sığınmacılar, zor şartlarda yaşamaya çalışıyor

İzmir'in Torbalı ilçesindeki boş arazilere çadır kuran Suriyeli sığınmacılar, zor şartlarda hayata tutunmaya çalışıyor.

İlçedeki Özbey, Taşkesik ve Fetrek Çayı mevkilerindeki arazilere naylon çadırlar kuran ve aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu yüzlerce sığınmacı, araziden topladıkları tahta parçalarını yakarak ısınmaya çalışıyor.

Özellikle bölgedeki tarım arazilerinde çalışmak amacıyla ilçeye gelen sığınmacı sayısının günden güne arttığı belirtiliyor.

Yaklaşık 50 çadırın kurulduğu Özbey'deki sığınmacılardan Ahmet Ali, 2 yıldır Türkiye'de olduklarını, hayatlarını sürdürmek için çok farklı işlerde çalıştıklarını söyledi.

Tarım arazilerinde çalışmak için bir süre önce İzmir'e geldiklerini ve tarlalara yakın konumda çadırlar kurmaya başladıklarını anlatan Ali, Özbey'de 300'e yakın Suriyeli'nin bulunduğunu ifade etti.

Kurduğu çadırda eşi ve çocuklarının yanı sıra anne ve babasıyla birlikte kaldıklarını dile getiren Ahmet Ali, günlüğü 30 lira yevmiyeyle pırasa, lahana ve brokoli topladıklarını, iş buldukları sürece Torbalı'da kalmayı düşündüklerini belirtti. 

Çadırlarda kalan çocukların çoğunun hijyen koşullarının yetersiz olması ve soğuk nedeniyle hasta olduğunu ifade eden Ali, özellikle gıda, kıyafet, ilaç ve battaniyeye ihtiyaç duyduklarına dikkati çekti.

Çadırda kalan sığınmacılar, bulundukları yerlerden çıkarılacaklarından korktukları için bölgeden görüntü alınmasına ise izin vermiyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.