İzmir

Kadın Muhtarlar Çalıştayı yapıldı

12:56 20 Aralık 2015
Kadın Muhtarlar Çalıştayı yapıldı

İzmir’in Urla ilçesindeki çalıştaya Türkiye genelinden 256 kadın muhtar katıldı

Urla ilçesinde düzenlenen "Siyasette Kadının Güçlendirilmesi" konulu Kadın Muhtarlar Çalıştayı'na ülke genelinden 256 kişi katıldı. 

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, eski tamirhane binasında düzenlediği basın toplantısında, kadınların siyasette karşılaştığı sorunların çalıştayda ele alındığını belirtti. 

Kadın muhtarların 2 gün boyunca 20 farklı çalışma grubu içinde sorunları tartıştığını anlatan Uyar, ülkenin dört bir yanından gelen tüm katılımcılara da teşekkür etti. 

Çalıştayla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydeden Uyar, "7 bölgeden 256 kadın muhtar buluştu ve hep bir ağızdan 'Kadınlar siyasette daha fazla var olmalıdır' diye haykırdı. Bizler bugün, işbirliği ve dayanışmanın gücünü bir kez daha gördük" diye konuştu. 

Çalıştayın sonuç bildirgesinde ise "muhtarlık sisteminde kadınların yeteri kadar yer almadığı, kadın muhtarların sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından karşılanmasıyla kadın muhtar sayısının artabileceği, yerel yönetimlerin de desteğiyle muhtalık sistemine kadın katılımının yükseltilebileceği" açıklandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.