İzmir

İzmir'deki toplu ulaşım zammı

16:21 20 Aralık 2015
İzmir'deki toplu ulaşım zammı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Doğan: "Dünyada petrol ve akaryakıt fiyatları düşerken, bu zam gerekli mi? Yoksa ESHOT'un otobüsleri benzinle değil de İZSU'nun pahalıya sattığı suyla mı çalışıyor?"

 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, toplu ulaşım ücretlerine zamla ilgili, "Dünyada petrol ve akaryakıt fiyatları düşerken, bu zam gerekli mi? Yoksa ESHOT'un otobüsleri benzinle değil de İZSU'nun pahalıya sattığı suyla mı çalışıyor?" görüşünü bildirdi.

Bilal Doğan, yazılı açıklamasında, 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek zamla toplu ulaşım ücretlerinde ortalama yüzde 8'lik fiyat artışının gerçekleşeceğini belirtti.

Temsil ve tanıtım giderleri ile özel kalem bütçesine, yaklaşık 700 bin lira ayrıldığına dikkati çeken Doğan, şunları kaydetti:

"İzmir'in sokaklarında insanlar sele kapılıp can veriyor, siz zam peşindesiniz. Dünyada petrol ve akaryakıt fiyatları düşerken, bu zam gerekli mi? Yoksa ESHOT'un otobüsleri benzinle değil de İZSU'nun pahalıya sattığı suyla mı çalışıyor? Bu mu Cumhuriyet Halk Partisi'nin örnek belediyeciliği? Olmayan yatırımların faturasını İzmirli hemşehrilerimizin sırtına mı yükleyeceksiniz?"

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.