İzmir

Deve güreşleri ve at yarışlarına şap engeli

18:13 25 Aralık 2015
Deve güreşleri ve at yarışlarına şap engeli

İzmir'in Ödemiş ilçesinde yapılması planlanan deve güreşleri ve at yarışları şap hastalığı nedeniyle iptal edildi

Ödemiş Belediyesi tarafından yapılması planlanan deve güreşleri festivali ile at yarışlarının şap hastalığı nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, yaptığı açıklamada, son dönemde Türkiye'de genel anlamda bir şap hastalığı sorununun ortaya çıktığını belirtti.

Ödemiş'te şap hastalığının görülmediğini ancak kurulan hayvan pazarını önlem amaçlı süresiz bir şekilde kapattıklarını anlatan Badem, önümüzdeki ay içinde yapmayı planladıkları deve güreşleri ve at yarışlarını iptal etmek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Önlem amacıyla ilçeye ciddi manada şap aşısı sevkedildiğini anlatan Badem, şunları söyledi: 

"Şap hastalığı nedeniyle çok ciddi miktarda şap aşısı sevki yapıldı. Hızla aşılar yapılmaya devam ediyor. Biz bu konuda ilçemizi korumak zorundayız. İlçemizde şu ana kadar hastalık görülmedi bu bizim adımıza sevindiricidir. Ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor. Bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, il ve ilçe müdürlüğümüz büyük hassasiyet gösteriyor. Bu nedenle 3 Ocak'ta yapacağımız deve güreşlerini alınan kararla iptal ettik. Ayrıca Demircili Mahallemizde yapılması planlanan at yarışlarını da bu çerçevede iptal ettik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.