İzmir

İzmir'deki çevre denetimleri

16:08 30 Aralık 2015
İzmir'deki çevre denetimleri

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 2015 yılında 4 bin 168 çevre denetimi gerçekleştirdi

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün, 2015 yılında 4 bin 168 çevre denetimi gerçekleştirdiği bildirildi.

 Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, yaptığı yazılı açıklamada, müdürlük olarak atık, su, hava ve gürültü kirlilikleri ve ÇED ana başlıklarında denetimler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Çevre ihlallerinde uygulanacak yaptırımların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğ ile belirlendiğini aktaran Varan, ÇED’e tabi olup ÇED sürecini tamamlamadan faaliyete dair işlemlere başlanmış ise yatırım bedelinin yüzde 2'si kadar idari yaptırım uygulandığını bildirdi.

Varan, 2016 yılında çevre cezalarının yüzde  5.57 arttırılacağına işaret ederek "Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde, koruma ve kullanma dengesini göz önünde bulundurarak çevrenin korunması ve kirliliğin önlenmesine yönelik çalışmalarımızda temel önceliğimiz yıllar bazında denetimleri arttırmaktır. Bu kapsamda Müdürlüğümüzce sürdürülen  çalışmalar sonucu 2012 yılında ilimizde 576 çevre denetimi gerçekleştirilmişken 2015 yılında 4 bin 168’e çıkarılmıştır" dedi.

Denetimler neticesinde 2012 yılında 113 işletmeye, 2015 yılında toplam 239 adet işletmeye çevre mevzuatı kapsamında idari yaptırımlar uygulandığını aktaran Varan, "Çalışmalarımız sonucu denetim sayısı artmasına rağmen uygulanan idarim yaptırımlar, denetim sayısı artmasına rağmen yüzde 5,71 gerilemiştir. Yapılan izleme kontrol ve denetimlerin artması kirliliğe karşı önlemlerin alınmasını da beraberinde getirmiştir" ifadelerini kullandı.

Varan, 2015 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bugüne kadarki tek seferde en yüksek idari yaptırımın ise 20 milyon 170 bin lira ile İzmir'de uygulandığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.