İzmir

Paris saldırısı kurbanı Elif'in adına vakıf kuruluyor

18:08 02 Ocak 2016
Paris saldırısı kurbanı Elif'in adına vakıf kuruluyor

Paris'teki 13 Kasım terör saldırısında hayatını kaybedenlerden Elif Doğan'ın babası Kemal Doğan, kızı adına öğrencilere burs sağlayan bir vakıf kurulacağını açıkladı. 

Baba Kemal Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 yaşında kaybettikleri kızının banka kayıtlarının incelendiğini belirtti. 

İnceleme sonucu kızının her ay maaşından 500 avroyu Senagal'de eğitim gören 3 Müslüman öğrenciye gönderdiğini belirlediklerini kaydeden Doğan, "Kızım bize bile haber vermeden gençlere burs imkanı sağlamış. Bu davranışından dolayı kızımla gurur duyuyorum" dedi. 

- Vakıf da burs verecek

Fransa hükümetinin terör saldırılarında hayatını kaybedenlere, 1986 yılında kurulan terör kurbanlarının aileleriyle dayanışma fonundan yardım kararı aldığını hatırlatan Kemal Doğan, bu fondan sağlanan para ile kızı adına bir vakıf kurma kararı aldıklarını belirtti. 

Doğan, vakıf sayesinde hem Elif'in adının yaşayacağını hem de kızının başlattığı yardımların süreceğini sözlerine ekledi. 

Paris'teki saldırıda, aralarında Türk ve Belçika vatandaşı olan Elif Doğan'ın da aralarında bulunduğu 130 kişi ölmüş, 350 kişi yaralanmıştı.

Fransa Adalet Bakanı Christiane Taubira, Paris'te 13 Kasım’daki terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerine verilecek yardımın 300 milyon avroya ulaşacağını açıklamıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.