İzmir

İzmir'de hükümlülere belediye işçiliği fırsatı

10:56 03 Ocak 2016
İzmir'de hükümlülere belediye işçiliği fırsatı

Karşıyaka Belediyesi bünyesinde, denetimli serbestlikten yararlanan ve kamu yararına çalışma cezası bulunan hükümlülerin çalışabilmesi için proje geliştirildi

İzmir'de, denetimli serbestlikten yararlanan ve kamu yararına çalışma cezası bulunan hükümlülerin Karşıyaka Belediyesi bünyesinde çeşitli işlerde çalışabilmesi için protokol imzalanacağı belirtildi.  

Karşıyaka Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye ve Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü çalışma kapsamında, savcılık tarafından belirlenen mahkumlar, belediye tarafından verilen mesleki eğitim, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyet olanaklarından ücretsiz faydalanacak, meslek edinme fırsatı yakalayacak.

Kursları başarıyla tamamlayanlar için istihdam imkanı sağlanacak ve ihtiyaç sahibi hükümlülere ayni ve nakdi yardım verilecek. Belediyenin gerçekleştireceği şehir içi ve şehir dışı geziler de projeden faydalanan mahkumlara ücretsiz olacak.

Denetimli serbestlikten faydalanan ve kamu kurumlarında çalışma cezası bulunan hükümlüler, ihtiyaca göre belediyenin Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri gibi uygun birimlerinde çalışabilecek.

Hükümlünün çalıştığı süreler içinde denetimini ve takibini ise Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yapacak. Protokol ilk etapta 3 yıl sürecek ve daha sonra uzatılabilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.