İzmir

Sur'daki terör operasyonu

21:12 08 Ocak 2016
Sur'daki terör operasyonu

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda Jandarma Uzman Çavuş Tolga Sağlam'ın şehit olduğu haberini İzmir Torbalı ilçesindeki yakınlarının evinde alan anne ve babası, büyük üzüntü yaşadı. 

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde yaşadığı öğrenilen anne Nilüfer ile emekli polis memuru baba Erdem Sağlam, Nilüfer Sağlam'ın kardeşi Ayfer Engin'i ziyaret için geldikleri İzmir'in Torbalı ilçesi 5013 sokaktaki evde acı haberi aldı. 

Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, İlçe Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve askeri yetkililerin verdiği şehit haberi sonrası aile büyük üzüntü yaşadı. Eve Türk bayrağı asıldı. 

Şehidin kuzeni Mehmet Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tolga Sağlam'ın (30) Ankara'da görev yaptığını, bir ay önce geçici görevle Erzurum'a, bir hafta önce de Diyarbakır'a gittiğini söyledi. Sağlam'ın eşi ile 8 aylık ve 3 yaşındaki iki çocuğunun Ankara'da yaşadıklarını bildiren Yılmaz, "Vatan sağolsun. Bu haber hepimizi çok derinden üzdü. Acı haber hepimizi burada topladı, yüreğimiz yanıyor" dedi.

Yılmaz, Sağlam'la görevi nedeniyle son olarak bir yıl önce görüşebildiklerini söyledi. 

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de evden ayrılırken, "Milletimizin başı sağolsun, vatan millet uğruna kaybettik. İnşallah yüce Allah onu şehitlik makamıyla onurlandı" diye konuştu.  

Aileyi telefonla arayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da baş sağlığı dileğinde bulunduğu öğrenildi. 

Şehit Sağlam'ın cenazesinin Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde defnedileceği belirtildi. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.