İzmir

Necati Cumalı Urla'da anıldı

10:35 13 Ocak 2016
Necati Cumalı Urla'da anıldı

Türk Edebiyatının önemli isimlerinden Necati Cumalı, ölümünün 15'inci yılında memleketi Urla'da anıldı.

Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Cumalı'nın Türk edebiyatına büyük eserler verdiğini belirterek, Yaşar Kemal'in Cumalı'yı "Yaşlanmaz Çocuk" olarak nitelediğini ifade etti.

Cumalı'nın eserlerinde aşk, sevgi ve özlemin yanı sıra toplumsal olaylara da yer verdiğini aktaran Uyar, "Aydınlık, duru ve özgün kalemiyle evrenseli yakalamış bir yazar o. Şiirleri, romanları, öyküleri, oyunları ile hala yeni nesile ışık tutuyor. Öyle ki, eserleri pek çok dile çevrilerek başka memleketlerde, farklı kültürlerde de nefes almaya devam ediyor. Bizlerin görevi, hiç yaşlanmayacak yapıtları ile Cumalı'nın ışığında aydınlanmak. Urla'ya değer katmış Necati Cumalı'yı her yönüyle gelecek nesillerle buluşturmak" dedi.

Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği üyesi Hasan Özkılıç, Cumalı'nın çocukluğunu ve gençliğini geçirdiği Urla'yı unutmadığını ve hep özlemini çektiğini belirtti.

Cumalı'nın özlemini eserlerine yansıttığını aktaran Özkılıç, "Urla pek çok değerli edebiyatçıya ilham kaynağı olmuş, nice kıymetli sanatçıya memleketim dedirtmiş. Urla onlara, onlar Urla'ya değer katmış, buradan göç edene sıla hasreti olmuştur. Bugün o değerli insanlardan Necati Cumalı için bir aradayız. Ne büyük bir gurur ki, Necati Cumalı Urla'dan geçti" ifadesini kullandı.

Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmada "Köpekler için gece müziği" eseriyle Furuk Duman, Necati Cumalı Edebiyat Ödülü'ne laik görüldü.

Ayrıca, Urla Atatürk Kültür Merkezi'nde, öğrenciler Cumalı'nın şiirlerini seslendirdi. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.