İzmir

Bayırbucak Türkmenleri'ne moral verdiler

13:06 13 Ocak 2016
Bayırbucak Türkmenleri'ne moral verdiler

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, kentte ağırlanan Bayırbucak Türkmenleri için moral organizasyonu düzenledi.

AK Parti Genel Merkezi Sosyal Politikalar Başkanlığının 81 ilde düzenlediği kampanya kapsamında İzmir'e gelen 35'i çocuk 42 Bayırbucak Türkmeni, Karayolları Bölge Müdürlüğü Misafirhanesi'nde ağırlandı.

AK Parti İzmir İl Başkanlığının burada düzenlediği organizasyonda, Dirar Kahiye (12) ve Abdullah Molla Hasan (10) İstiklal Marşı'nı, Selman Hacı Ahmet ise Suriye'de ve Türkiye'deki şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu.

Burada konuşan AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, Suriye'de savaşın ortasında mücadele eden ve şehitler veren Türkmenler'in evlatlarını ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Mağdur olan insanlara yardım yapmaktan vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Delican, Türkmenlere moral vermek adına bu organizasyonu düzenlediklerini, çocukların dün Ziraat Türkiye Kupası'nda Karşıyaka-Galatasaray maçına gittiklerini, bugün de çeşitli etkinliklere katılacaklarını belirtti.

Son aylarda Hatay'ın güneyindeki Bayırbucak Türkmenleri'nin katliamın eşiğinde hayatlarını devam ettirdiğini ifade eden Delican, AK Parti olarak bu saldırıları şiddetle kınadıklarını, kınamaya da devam ettiklerini kaydetti.

Delican, "Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman, değil yanı başında dünyanın hiçbir yerinde baskı, şiddet ve korku unsurları ile insanların zulüm görmesine seyirci kalamaz" dedi.

Suriye Türkmenleri Derneği Bayırbucak Sorumlusu Ahmet Vezir ise Bayırbucak Türkmenleri'nin olduğu yerlerin bombalandığını, çocukların abilerinin, babalarının şehit düştüğünü ifade ederek kendilerine sahip çıkan Türkiye'ye teşekkür etti.

Delican, konuşmaların ardından çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.