İzmir

Annenin çocuğunu döverek öldürdüğü iddiası

13:06 16 Ocak 2016
Annenin çocuğunu döverek öldürdüğü iddiası

Aydın'ın Nazilli ilçesinde annesi tarafından dövülerek öldürüldüğü iddia edilen 3 yaşındaki çocuğun cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Nazilli Yenisanayi Mahallesinde annesi Aysel E. tarafından dövüldükten sonra hayatını kaybettiği ileri sürülen 3 yaşındaki Mert E'ye, İzmir Adli Tıp Kurumunda otopsi yapıldı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından, Mert E'nin cenazesi daha sonra yakınlarına teslim edildi.

- "Özellikle Mert'e şiddet uyguluyordu"

Oğlunun cenazesini teslim alan baba Akın E, İzmir Adli Tıp Kurumu önünde gözyaşı döktü.

Kahramanmaraşlı olduklarını, Nazilli'ye çalışmak için geldiklerini belirten Akın E, ayrı yaşadığı eşinin özellikle ortanca çocuğu Mert E'ye şiddet uyguladığını, bir hafta önce de şiddet nedeniyle karakola alındığını daha sonra da serbest kaldığını anlattı.

"Nasıl bir psikolojiyle hareket etti bilmiyorum. Bu çocuğu öldüresiye dövmesine bir anlam veremedim. Her ihtiyaçlarını karşılıyordum, hiç bir şeyi eksik etmedim" diyen Akın E, koruma altına alınan diğer iki çocuğuna bakabilecek güçte olduğunu, kendine verilmesini istediğini bildirdi.

Mert E'nin Nazilli'de ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından, toprağa verileceği belirtildi.

- Olay

Nazilli Yeni Sanayi Mahallesi'nde vatandaşların, Aysel E'nin oğlu Mert E'ye şiddet uyguladığı yönündeki şikayeti üzerine eve gelen polis, 3 yaşındaki Mert E'nin yerde hareketsiz yatması nedeniyle sağlık ekiplerini çağırmıştı. Sağlık ekiplerince solunumu durduğu tespit edilerek ilk müdahalesi yapılan ve Nazilli Devlet Hastanesine kaldırılan Mert E, kurtarılamamıştı.

Doktorlar, vücudunda darp izine rastlanan çocuğun ölümünü şüpheli bulmuş, anne Aysel E'l gözaltına alınırken, çocuğun cenazesi ise otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna göndermişti.

Nazilli Sosyal Hizmetler Merkez Müdürlüğünce, A.E'nin diğer çocukları Y.E. ve C.Ç.E'nin koruma altına alındığı belirtilerek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun talimatıyla konunun tüm detaylarının idari yönden araştırılması için 2 müfettiş görevlendirildiği, bakanlığın ilgili birimleriyle adli soruşturma sürecini yakından takip ettiği açıklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.