İzmir

İzmir'de polise yapılan silahlı ve bombalı saldırı

16:51 16 Ocak 2016
İzmir'de polise yapılan silahlı ve bombalı saldırı

İzmir'de geçen yıl 28 Ekim'de polis ekibine yönelik silahlı ve bombalı saldırının ardından kaçan kadın teröristin yakalanması ve eylem öncesi kaldıkları yerin belirlenmesi amacıyla özel ekip kurulduğu bildirildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekip, Buca ilçesinde 28 Ekim günü devriye görevi yapan polis aracına iki terörist tarafından silahlı ve bombalı saldırıda bulunulması sonrası kaçan kadın teröristin yakalanması ve eylem öncesi kaldıkları yerin belirlenmesine yönelik çalışma yürütüyor.

Olayın ardından yakalanan terör örgütü MLKP üyesi Deniz A'nın tutuklanarak cezaevine gönderilmesi sonrası, kaçan kadın teröristin yakalanması için de çalışma yürüten Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu teröristin güvenlik kamera kayıtlarından temin edilen fotoğraflarını tüm ekiplere dağıttı.

Olayın üzerinden yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen henüz bir sonuç alınamaması üzerine terör konusunda uzman özel bir ekip oluşturuldu. Ekibin, kadın teröristin kimliğinin belirlenmesi ve olay öncesinde kaldıkları yerin tespit edilebilmesi için titiz bir çalışma sürdürdüğü bildirildi.

-İhbar eden ödüllendirilecek

Öte yandan teröristlerin eylem öncesi kaldıkları evi ya da sığınağı ihbar eden ya da silahlı ve bombalı saldırı sonrası kaçan kadın teröristin yerini bildirenlerin Terörle Mücadele Kanunu'nda belirtilen yönetmelik gereği ödüllendirileceği belirtildi.

"Terörle Mücadele Kanunu Kapsamına Giren Suçların Faillerinin Yakalanmasına Yardımcı Olanlara Verilecek Ödül Hakkındaki Yönetmelik"in" geçen yıl 31 Ağustos'ta yürürlüğe girdiğini hatırlatan emniyet yetkilileri, ödüllendirmenin suçun şekli ve niteliğine göre yapıldığını, ihbarcının kimliğinin ise saklı tutulduğunu anımsattı.

-Olay

Buca ilçesinde geçen yıl 28 Ekim'de devriye görevi yapan polis aracına biri kadın 2 terörist tarafından silahlı ve el bombalı saldırıda bulunulmuş, olayda araçtaki 2 polis cam kırıkları nedeniyle hafif yaralanmıştı. Kovalamaca sonrası otomatik silah ve el bombasıyla yakalanan, üzerinde sahte kimlik bulunan Deniz A'nın terör örgütü MLKP üyesi olduğu belirlenmişti.

Kaçan terörist ile AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı binası, Çamdibi Polis Merkezi Amirliği ile MHP Bornova İlçe Başkanlığına bağlı temsilcilik önünde ses bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen Deniz A, tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.