İzmir

İzmir'deki ağaç kesimi protestosu

15:59 20 Ocak 2016
İzmir'deki ağaç kesimi protestosu

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Urla'da rüzgar enerjisi santrali yapılacağı iddiasıyla gerçekleştirilen ağaç kesiminin hukuka aykırı olduğunu savundu.

Partiden yapılan açıklamaya göre, İl Başkanı Yüksel, bir grup partili ve sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle kesimin gerçekleştirildiği alana gitti.

Bölgede kesilen ağaçları görmenin kendisini çok üzdüğünü belirten Yüksel, 1. derece doğal sit olan alanda, süresi dolmuş ÇED izniyle kesim yapıldığını iddia etti.

Yüksel, şu ifadeleri kullandı:

"Kesimlere izin verenler, açıkça suç işlemektedir. Bu kesimleri durdurmak, Türkiye'nin gündemine taşımak için buradayız. Bizim gelmemizle birlikte kesimi yapanlar buradan ayrıldı, kesimi durdurduk ama yarın ne olacağı belli değil. Kimse 'RES yapılmasın' demiyor, kimse enerji üretimine karşı değil. Ancak bir oldu bittiyle binlerce ağacı katlederek, yasa tanımaz bir uygulamayla bu işin yapılmasına izin vermeyeceğiz."

Mahkemenin vereceği kararın beklenmesini isteyen Yüksel, "Zira mahkemenin kesimlerin durdurulmasına karar vermesi durumunda bile ortada ağaç kalmayabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Ovacık Mahallesi'nde Güzelbahçe Orman Şefliği tarafından dün ağaç kesimine başlanmış, kesimin bölgede kurulması planlanan rüzgar enerjisi santrali için yapıldığını iddia eden bir grup, durumu protesto etmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.