İzmir

İzmir'deki ağaç kesimi protestosu

19:21 20 Ocak 2016
İzmir'deki ağaç kesimi protestosu

İzmir'in Urla ilçesinde bir grup, rüzgar enerjisi santrali yapılacağı iddiasıyla gerçekleştirilen ağaç kesimine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Urla Çevre Gönüllüleri, bazı siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar, ellerinde "Yaşam alanlarında RES istemiyoruz" pankartı açarak ağaç kesimlerini protesto etti.

Grup adına konuşan Hüseyin Günyel, Ovacık mevkisinde 1. derece doğal SİT alanında rüzgar enerjisi santrali yapılacağı iddiasıyla gerçekleştirilen ağaç kesimlerinin hukuka aykırı olduğunu savundu.

Burayla ilgili yargı süreçlerinin devam ettiğini ancak dün onlarca işçi ve traktörün orman girişini kapatarak yoğun bir şekilde ağaç kesimine başladığını öne süren Günyel, yargı süreçleri sonuçlanıncaya kadar RES projesi için herhangi bir faaliyete izin verilmemesini, ağaç kesimlerinin durdurulmasını istedi.

Köylülerin avukatı Hande Atay ise davaların sürdüğünü, yürütmeyi durdurma kararı için hukuk yollarına başvurduklarını belirtti. Atay, "Ağaçlar kesildikten sonra gelecek bir yargı kararının etkisi çok olmayacağı için ağaçların kesilmemesi yönünde talebimiz var. Yargı süreçlerinin beklenmesini talep ediyoruz" dedi.

Grup, açıklamanın ardından ağaç kesiminin yapıldığı bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

RES türbinlerinin gövde ve kanatlarının tırlarla taşınabilmesi ve türbin direklerinin dikilebilmesi için şu ana kadar 200 ağacın kesildiği öne sürüldü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.