İzmir

Besteci Ergüder Yoldaş'ın vefatı

11:03 25 Ocak 2016
Besteci Ergüder Yoldaş'ın vefatı

Sanatçı Nur Yoldaş, eski eşi besteci Ergüder Yoldaş'ın vefatıyla ilgili, "Eserlerinin bazıları kayda alındı, bazıları hala notalarda duruyor. Ömürümüz yettiğince onun eserlerini yaşatmaya çalışacağız" dedi.

"Sultan-ı Yegah" albümüne besteciyle birlikte imza atan Nur Yoldaş, AA muhabirine, haberi Ankara'da aldığını ve İzmir'e doğru yola çıktığını söyledi.

Ergüder Yoldaş'ın uzun zamandır yoğun bakımda bulunduğunu anlatan Yoldaş, "Son derece üzgünüz. Çok ağır şeyler yaşadık. Her şeyden önce oğlumun babası, torunumun dedesi. Üzüntünün tarifi yok, kelimelerin bittiği anı yaşıyoruz" diye konuştu.

"Eserlerinin bazıları kayda alındı, bazıları hala notalarda duruyor. Ömürümüz yettiğince onun eserlerini yaşatmaya çalışacağız" ifadelerini kullanan Yoldaş, "Geçmişte ölümüyle ilgili çıkan asılsız haberler hakkında telefonda konuşup gülüşürdük. Yanında yaşadığı kız kardeşi Ayça hanım, çok fazla emek sarf etti, çok ilgilendi. Arayanlardan, soranlardan, ilgilenenlerden Allah razı olsun" dedi.

- "Son 6 aydır alzaymır söz konusuydu"

Bestecinin oğlu Tunç Devrim Yoldaş da babasının zatürre teşhisiyle 20 gündür tedavi gördüğünü, sabaha karşı yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Yoldaş, şöyle devam etti:

"Son 6 aydır da alzaymır söz konusuydu. Yaklaşık 10 gün önce zatürre geri çekilince toparlar gibi oldu ama ileri alzaymır olduğu için beyin akciğerlere nefes alma emri gönderemedi, bunun sonucunda da öldü. Acımız büyük, çok üzgünüz. Türk müziği çok önemli bir kompozitörünü kaybetti. Ergüder Yoldaş'ın müzikle yapmak istedikleri, fikrini yaşatmak isteyen müzisyenlere emanet."

Babasıyla yaklaşık 2 yıldır yüz yüze görüşmemelerine rağmen sık sık telefonla iletişim kurduklarını dile getiren Yoldaş, babasının 2001 yazından bu yana Balçova'da halasıyla yaşadığını anlattı.

Yoldaş, cenaze töreninin yarın yapılmasının planlandığını bildirdi.

Bir dönem eşi olan Nur Yoldaş ile 1981'de çıkardığı "Sultan-ı Yegah" ile Türk pop müziği tarihinin önde gelen albümlerinden birine imza atan Ergüder Yoldaş (77), sabaha karşı İzmir'de tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.