İzmir

Annenin 10 aylık bebeğini öldürdüğü iddiası

13:08 02 Şubat 2016
Annenin 10 aylık bebeğini öldürdüğü iddiası

İzmir'in Kiraz ilçesinde annesi tarafından öldürüldüğü öne sürülen 10 aylık bebeğin cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Annesi H.Ç. tarafından öldürüldüğü iddia edilen 10 aylık İbrahim P'ye İzmir Adli Tıp Kurumunda otopsi yapıldı. Babası Ali P. tarafından teslim alınan bebeğin cenazesi, belediyeye ait cenaze aracıyla Kiraz'a götürüldü. Cenazenin, ikindi vakti Şemsiler Mahallesi'nde toprağa verileceği bildirildi.

İzmir Adli Tıp Kurumu önünde gözyaşı döken baba Ali P, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayı iş yerinde arkadaşlarından öğrendiğini, ilk duyduğunda böyle bir şeyin yaşanabileceğine ihtimal vermediğini söyledi.

Yaklaşık bir yıl önce boşandıklarını belirten Ali P, ayrıldıklarında eşinin 3 aylık hamile olduğunu bildiğini ifade etti.

Bebeği hiç görmediğini ileri süren Ali P, şöyle konuştu:

"Zaten, 6 haftalık hamileyken beni aradı ve bebeği aldırmak istediğini söyledi. Ben 'Kesinlikle izin vermem' dedim. Bebeği bana göstermiyorlardı. Bir kere bir aylıkken görmek için gittim. Eski eşim, babasıyla beni kovaladı, izin vermediler. Psikolojik sorunlarının olduğunu bilmiyordum, sonradan öğrendim. İşsiz olduğum gerekçesiyle evi terk etmişti, bir daha da eve dönmedi. Ben boşanmak istememiştim. Hiç görmediğim bebeğimin cenazesini almaya geldim."

- Anne adliyeye sevk edildi

Öte yandan, Kiraz İlçe Jandarma Komutanlığında ifadesi alınan anne H.Ç'nin işlemleri tamamlandı. H.Ç, "10 aylık bebeğini kasten öldürdüğü" iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

- Olay

Kiraz'a bağlı Çanaklar Mahallesi'nde yaşayan ve bir süre önce eşinden boşandığı öğrenilen H.Ç'yi dün ziyarete giden babası İbrahim Ç, torunu İbrahim P'yi göremeyince kızına sormuştu. Bebeğinin yerini bilmediğini söyleyen H.Ç, babasının ısrarı üzerine oğlunu öldürerek çuvala koyduğunu itiraf etmişti. İhbar üzerine eve gelen jandarma ekipleri, bahçedeki çuvalda İbrahim P'nin cesedini bulmuştu, anne gözaltına alınmıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.