İzmir

Sabancı suikasti faili Akkol'un yakalanması

17:01 04 Şubat 2016
Sabancı suikasti faili Akkol'un yakalanması

Terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman ile eş zamanlı olarak Türkiye'ye giriş yapan 2 terör örgütü üyesinin daha olduğu belirlendi.

Alınan bilgiye göre, Aydın'ın Söke ilçesinde polis ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın yakalanmasının ardından özel ekip bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Yapılan çalışmalarda gözaltına alınan Akkol ve Adıyaman ile eş zamanlı olarak DHKP-C üyesi Şerif Turunç ile Bilgehan Karpat'ın Yunanistan'dan kaçak yollarla ülkeye giriş yaptığı tespit edildi.

Bu iki kişinin sahte kimlik taşıdıkları üzerine duran ekipler, zanlıların kılık değiştirme ihtimaline karşı farklı profillerde oluşturulan fotoğrafları tüm polis birimlerine dağıttı.

Bölgede çalışmalarını sürdüren özel ekip, terör örgütü üyelerinin gittiği güzergahları belirlemek için şehir giriş çıkışlarındaki güvenlik kameralarını incelemeye aldığı öğrenildi.

Büyükşehirlerde güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkartıldığı bildirildi.

Terör örgütü üyesi Turunç'un 2014'te Yunanistan'da gözaltına alınan grubun içinde olduğu ve Türkiye'ye iade edilmeyerek serbest bırakıldığı belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.