İzmir

DEÜ'de rektörlük seçimlerine doğru

09:57 07 Şubat 2016
DEÜ'de rektörlük seçimlerine doğru

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Havıtçıoğlu rektörlüğe aday oldu.

Aynı zamanda Türk Ortopedi Araştırma Konseyi Başkanı ve üniversitenin Biyomekanik ve Kemik Kıkırdak Doku Araştırma Merkezi Müdürü olan Prof. Dr. Havıtçıoğlu, haziran ayında yapılacak rektörlük seçimlerinde üniversiteyi daha ileri bir noktaya götürebilmek için aday olduğunu açıkladı.

Havıtçıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 35 yıldır DEÜ’nün bütün kademelerinde görev aldığını, bu birikimiyle birlikte üniversiteye dinamizm getirmek istediğini ifade etti.

Yaptığı çalışmalarla 15 patenti bulunan Havıtçıoğlu, açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Yurtiçi ve yurt dışında kampüslere sahip olan uluslararasılaşmış, araştırmada özelleşmiş, en ileri mükemmeliyet merkezlerine sahip olan, patent sayısını artırarak mali kaynaklar üreten, ekonominin gelişmesine katkı sağlayan bir üniversite için rektörlüğe adayım. Üniversitemizin Türkiye ve dünyada önemli üniversiteler arasına girmesi, eğitim ve hizmetten kaynaklanan gelirin artırılması ve bu gelirin çalışana yansıtılması, teknopark ve teknoloji transfer merkezlerini işlevselleştirmek, BAP, TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projelerinin doğru yönetimi ve takibi için göreve adayım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.