İzmir

Fener Rum Patriği Bartholomeos İzmir'de

14:09 07 Şubat 2016
Fener Rum Patriği Bartholomeos İzmir'de

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ege Denizi'nden Yunanistan adalarına geçmeye çalışan Suriyeli sığınmacıların durumuna ilişkin "Yazık, Ege Denizi'nde bu göçmenlerden her gün ölenler oluyor, çocuklar boğuluyor. Herkesin bu savaşın bitmesine yardımcı olmasına lüzum olduğuna inanıyoruz" dedi.

Patrik Bartholomeos, İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semtindeki Aya Fotini Kilisesi'nde düzenlenen pazar ayinini yönetti.

Ayine Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis ve Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris'in yanı sıra İzmir'de yaşayan Rum Ortadoks cemaati mensupları ile Yunanistan'dan gelen kalabalık bir grup katıldı.

Ayin sonrası gazetecilere açıklama yapan Bartholomeos, İzmir'de olmaktan mutluluk duyduğunu, bütün İzmirlilere selamlarını ve sevgilerini ilettiğini dile getirdi.

Ayindeki konuşmasında Suriyeli sığınmacıların durumuna değindiğini aktaran Bartholomeos, "Yazık, Ege Denizi'nde bu göçmenlerden her gün ölenler oluyor, çocuklar boğuluyor. Herkesin bu savaşın bitmesine yardımcı olmasına lüzum olduğuna inanıyoruz çünkü savaş bitmezse göçmen dalgaları da bitmeyecek" diye konuştu.

Dün akşam izlediği Yunan sanatçı Haris Alexiou'nun konserinden etkilendiğini belirten Bartholomeos, bu konserde dostluğun, birlik ve beraberlik mesajının verildiğini, sanatçının verdiği mesajda olduğu gibi hep beraber dostluk ve barış için çalışılması gerektiğini vurguladı.

- Davutoğlu ile Çipras buluşması

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakan'ı Çipras'ın İzmir'de buluşmalarının planlandığının hatırlatması üzerine Bartholomeos, "Çok memnuniyet verici bir olaydır. İnşallah, her konuda anlaşırlar. Gerek siyasi konularda gerekse turizm ve ticaret alanlarında her iki ülkenin yararına olacak" dedi.

Bartholomeos, Ege Bölgesi Türk-Yunan İşadamları Derneği Başkanı Nikola Hacudi ve beraberindeki heyetle de bir süre görüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.