İzmir

İlk sözü "anne" oldu

11:21 11 Şubat 2016
İlk sözü "anne" oldu

EFSUN YILMAZ - İlk çocuklarını 16 yaşındayken kaybeden Muğlalı Benli ailesinin hayatta kalan tek çocuğu Mesut'un 10 ay önce geçirdiği motosiklet kazasından sonraki ilk sözü "anne" oldu.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin uluslararası bir konferansı, Muğla'nın Milas ilçesinden Hüseyin ve Seyhan Benli ailesinin acı ve sevinç gözyaşları ile dolu yaşam öyküsünü ortaya çıkardı.

İngiliz ve Türk doktorlarının canlı yayında ameliyat ettiği Mesut Benli'nin tıkanan hava yolu açılarak aylar boyu hastane odasında yanı başında oğlunun yaşama dönmesini bekleyen annesine seslenmesi sağlandı.

Liseden mezun olduktan sonra yat kaptanı olabilmek için sınavlara hazırlanan Mesut Benli (19), ehliyetini aldığı gün arkadaşlarıyla mahallelerindeki bir düğüne gitti.

Mesut, dönüş yolunda motosikletle Ören Mahallesinin dağlık bölgesinde kaza yaptı ve 29 metrelik uçuruma yuvarlandı.

Eve geç kalan oğullarını merak eden ailesi ve polisin aramaları sonucu Mesut, 6 saat sonra bulundu ve en yakın hastaneye kaldırıldı.

Beyin travması nedeniyle Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yoğun bakımında 2 ay boyunca ölüm kalım mücadelesi veren Mesut, hayata bağlandı ancak suni solunum sağlayan araçlar nedeniyle soluk borusu hasar gördü, 10 ay boyunca konuşamadı.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Doç. Dr. Tolga Kandoğan ve İngiliz doktorların katıldığı ameliyatla Mesut'un soluk borusu açıldı, ses telleri de tekrar çalışır hale getirildi.

- İsmet'in ardından gözünün yaşı kurumadı

Baba Hüseyin Benli, AA muhabirine, zor bir süreç geçirdiklerini ifade etti.

İlk oğulları İsmet'in 2008 yılında henüz 16 yaşındayken liseyi bitirmesine bir hafta kala "kız meselesi" nedeniyle intihar ettiğini dile getiren Benli, o günden sonra gözyaşlarının hiç kurumadığını anlattı.

Trafik kazası geçirdiğinde ilk olarak aile yakınlarının "Mesut'un öldüğünü" söylediklerini, hastaneye kaldırıldıktan sonra ise doktorların kendisinden "her şeye hazırlıklı olmasını" istediğini belirten Benli, şöyle konuştu:

"Uçurumda oğlumu gören akrabalarım bana 'Mesut ölmüş' dedi. Yıkıldım. Ambulansla hastaneye kaldırdılar. Doktorlar, oğlumun yaşadığını ama her şeye hazırlıklı olmamızı istedi. Yoğun bakımdan kurtuldu ama zorluklar bitmedi. Zaten bir oğlumuza yanıyorduk, herkes onun sesini duymak istiyordu. Gözlerimizle anlaşıyorduk, çünkü ilk zamanlar yazı da yazamıyordu, elleri tutmuyordu. Sesini duyunca öyle çok ağladım ki."

Hüseyin Benli, bir oğlunu kaybettiğini ama diğerini Allah'ın kendilerine bağışladığını dile getirdi.

- Annenin gözyaşı artık sevinçten

Oğlunun yoğun bakımdan çıkınca yaşadığını, ancak yürüyemediğini, ellerini kullanamadığını belirten anne Seyhan Benli de zaman içinde bu rahatsızlıklarının geçtiğini sadece "konuşamama" sıkıntısının kaldığını, onu da atlatınca dünyaları kazandıklarını söyledi.

Anne olarak evlat acısını çok iyi bildiğini vurgulayan Seyhan Benli, şöyle konuştu:

"Çocuğuma bazı günler 20 kere aynı soruyu soruyor, cevabını alamıyordum. Çok zordu, çok ağladım. Sesini ne çok özlemişim. Artık gözümün yaşı sevinçten. Anne diyor, acıktığını, susadığını söyleyebiliyor. Çok mutluyum" dedi.

Mesut Benli de hayata döndükten ve sesine kavuştuktan sonra ilk olarak hayatı, annesini ve babasını çok sevdiğini söylediğini kaydetti.

Motosiklet kullanıcılarına bir mesajı olduğunu ifade eden Benli, "Hiç kimse kaskını takmadan motosiklet kullanmasın" uyarısında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.