İzmir

Askeri casusluk davası hakim ve savcısının görevden uzaklaştırılması

19:16 11 Şubat 2016
Askeri casusluk davası hakim ve savcısının görevden uzaklaştırılması

İzmir’deki askeri casusluk davası avukatlarından Murat Ergün, HSYK 2. Dairesinin "İzmir'deki Askeri Casusluk Davası"nın iddianamesini hazırlayan savcı Zafer Kılınç ve tutuklama kararı veren hakim Serdar Ergül hakkındaki geçici olarak görevden uzaklaştırma kararına ilişkin, "Soruşturmanın selameti açısından HSYK 2. Dairesi’nin verdiği karar yerinde bir karar ama daha önce verilebilirdi" değerlendirmesinde bulundu.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan sanık avukatlarından Ergün, "İzmir'deki Askeri Casusluk Davası" soruşturmasında taraflı ve kasıtlı olarak usulsüzlükler yapıldığı iddialarıyla başlatılan soruşturmada emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu bazı kişilerin tutuklandığını, emniyet görevlilerinin ifadelerinde savcı Kılınç ve hakim Ergül'ün talimatlarını yerine getirdiklerini söylediklerini hatırlattı.

"Burada emir veren konumunda olan yargı ve bürokrasi içerisinde olan kişilerin, bizim darbe olduğuna inandığımız, tabi ki ileride yargılamayla kesinleşecek olan bu kumpas ordusu içerisinde adları geçiyorsa, bunların görevde durmaması lazım" görüşünü aktaran Ergün, şöyle devam etti:

"Adı geçen kişilerin, yargıladıkları, hukuken haklarında karar verdikleri, imza attıkları kişilerin en basit temel hukuk haklarına bile saygı göstermemelerine ve masumiyet karinelerini yok saymalarına rağmen biz onların masumiyet karinelerine saygı duyuyoruz. Ve 'suçlulukları bağımsız mahkemelerde görülecek, adil bir yargılanmanın sonunda mahkum olursa ve kesinleşirse suçlu oldukları kabul edilecek' diyoruz. Ama tedbir mahiyetinde bile olsa bu kişilerin görevde durmamaları lazım. Bilgi, belgelere ulaşma ve etkilemesi söz konusu olabilir. Tanıklara ulaşıp onları etkileme söz konusu olabilir. Soruşturmanın selameti açısından HSYK 2. Dairesi’nin verdiği karar yerinde bir karar ama daha önce verilebilirdi. Hatırlayın ne günlerden geçip artık bu konuları konuşabiliyoruz. Eskiden bırakın yaptıklarının hesabını sormak, konuşmak bile çok zordu. Bugün artık ‘Çok şükür’ diyelim. Türkiye bir hukuk devleti olma yolunda yavaş yavaş adımlarını atacak" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.