İzmir

Özgecan Aslan'a İzmir'de anma

23:19 11 Şubat 2016 1 Yorum Var
Özgecan Aslan'a İzmir'de anma

CHP İzmir Kadın Kolları, Mersin'de geçen yıl 11 Şubat'ta evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen 19 yaşındaki Özgecan Aslan'la ilgili, "kadınların istedikleri saatte istedikleri yerde bulunma hakkına sahip olduklarını göstermek" amacıyla saat 22.30'da basın açıklaması yaptı.

Kültürpark Fuar Alanı Montrö Meydanı girişinde toplanan grup adına açıklama yapan İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Özgecan Aslan'ın, tecavüz girişimine direndiği için feci şekilde öldürüldüğünü belirtti.

Geçen bir yılda pek bir şey değişmediğini, geçen yıl 303 kadının öldürüldüğünü ifade eden Balcı, şöyle konuştu:

"Kadınların istedikleri saatte istedikleri yerde bulunma hakkına sahip olduklarını göstermek için bu saatte toplandık. Kadına şiddet, ülkemizin önemli sorunlarından biri haline gelmiştir. Kadın politikalarının yanlışlığı sonucu kadına şiddet arttı. Kadın üzerinden siyaset yapılmamalı. Kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz. Bu konuda mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz."

Açıklamanın ardından partililer, kendilerini bekleyen otobüslerle CHP Kadın Kolları 12. Olağan Kurultayı'na katılmak için Ankara'ya hareket etti.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • selena 8 yıl önce Şikayet Et
    Gencecik bir kızın hunharca öldürülmesi kalbimi her gün ağlatıyor.Her remini gördüğümde simsiyah gözleri ile bir genç kız tazeliği ile bakması yüreğimi dağladı.Ona kalkan eller taş olsun .Onu buhale getiren erkek her gün ölmeyi istiyecek kadar acı çeksin.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.