İzmir

Spor Toto Basketbol Ligi

18:37 13 Şubat 2016
Spor Toto Basketbol Ligi

Spor Toto Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka, normal süresi 71-71 biten maçta evinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 90-81 yendi.

Maça 6-0'lık seriyle başlayan İstanbul ekibi, Deniz Kılıçlı'nın takımı adına 8 sayı kaydettiği ilk 5 dakikayı, 14-8 önde geçti.

Pınar Karşıyaka, 7. dakikada farkı 7 sayıya (11-18) taşıyan rakibi karşısında Gabriel'in art arda bulduğu 5 sayı ile önce farkı kapadı, periyodun bitimine 2 dakika kala da Jones'un üçlüğüyle 19-18'lik skorla maçta ilk kez öne geçti. Ev sahibi takım, kalan bölümde Jones'la iki sayılık bir basket daha bularak periyodu, 21-18 önde kapamasını bildi.

İkinci periyotta üst üste hücumlardan boş dönen iki takımdan sessizliği, Muhammed Baygül'ün 13. dakikada attığı 3 sayılık basketle Pınar Karşıyaka bozdu. Ev sahibi takım, rakibinin hücumda zorlanmasını iyi değerlendirerek, 15. dakikada skoru 30-21'e taşıdı. Rakibinin farkı kapatma çabalarına yüksek yüzdeli basketleriyle karşılık veren İzmir ekibi, devre sonunda 13 sayılık farka ulaştı: 44-31

İki takımın karşılıklı basketleriyle başlayan üçüncü periyotta Pınar Karşıyaka, 24. dakikayı Carter'ın basketiyle 51-37 önde geçti. Bu basketten sonra yine hücumda 3 dakika boyunca sayı bulamayan iki takımdan Pınar Karşıyaka, 27. dakikada Kerem Gönlüm'ün serbest atıştan bulduğu sayıyla farkı 15'e (52-37) çıkardı. Kalan bölümde ev sahibi takımın sadece Soner Şentürk ile 3 sayı bulabilmesini iyi değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Klobucar, Batts ve Armand üçlüsüyle periyot sonunda farkı 10'a indirdi: 55-45

Pınar Karşıyaka'dan Wright ile konuk takımdan Markota'nın buldukları 5'er sayıyla takımlarını hücumda sürüklediği son periyodun ilk 5 dakikası, ev sahibi takımın 64-52'lik üstünlüğüyle geçildi, Rakibinin hücumda üst üste top kayıpları yapmasını iyi değerlendiren İstanbul ekibi, bitime 25 saniye kala Armand'ın turnikesiyle farkı 3 sayıya (70-67) indirdi. Gabriel'in iki serbest atıştan birinde isabet kaydetmesinin ardından rakibini hataya zorlayıp Deniz Kılıçlı ve Klobucar ile üst üste sayılar bulan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, bitime 11 saniye kala ise eşitliği (71-71) yakaladı. Kalan bölümde her iki takımın da yakaladığı birer hücum fırsatında sayı bulamamasıyla maç uzatmaya gitti.

Uzatma periyodunda seyircisinin de desteğiyle Pınar Karşıyaka, hücumda Wright'ın önderliğinde bulduğu sayılarla maçı 9 sayı farkla kazanmasını bildi: 90-81

Bu arada üçüncü periyotta, ev sahibi takımda maça ilk 5'te başlayan Can Altıntığ, bir pozisyonda gelen darbeyle burnunun kanaması durdurulamayınca oyundan çıkarıldı ve maça devam edemedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.