İzmir

TOKİ, İzmir Torbalı’yı pilot bölge seçti

12:18 20 Şubat 2016
TOKİ, İzmir Torbalı’yı pilot bölge seçti

İzmir'in Torbalı ilçesinin, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) İzmir'de gerçekleştireceği projelerde vatandaşların konut tipi tercihini öğrenmek için pilot bölge seçildiği bildirildi.

Torbalı Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre İzmir'de yapacağı yeni konutlar için Torbalı’yı pilot bölge olarak seçen TOKİ, projelerin niteliğini belirlemek için ilçede anket çalışması başlattı.

Vatandaşın konut tipi tercihini öğrenmek için düzenlenen anket formunda alt gelir gurubuna hitap eden 2 oda bir salon seçeneği, sosyal konut olarak bilinen 3 oda bir salon seçeneği, emekliler için ve özürlüler için konut seçeneği bölümleri bulunuyor.

TOKİ’nin anket sonucunda nitelikleri belirlenen konutları nerede yapacağı ve Torbalı’da kaç konut inşa edeceği mart başında neticelenecek anket çalışmasından sonra kesinlik kazanacak.

- Günde bin 500 başvuru alındı

İlçedeki TOKİ başvuruları Torbalı Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından koordine ediliyor. İmar Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir ekip belediye binasında gelen taleplerle ilgileniyor. 2 gün önce alınmaya başlayan talepler için İmar Müdürlüğü’ne günde ortalama bin 500 kişi başvurdu.

Başvurularda İzmir’in her ilçesinden gelen talepler değerlendiriliyor. Başvuru yapacak vatandaşlardan 25 yaşından büyük olmak ve İzmir sınırlarında en az bir yıl ikamet etme şartı aranıyor. Eşi vefat etmiş olan dul bayanlardan yaş sınırı istenmiyor. Başvuru yapacak engellilerin, dulların ve şehit yakınlarının İzmir’de en az 3 yıl ikamet etmesi şartı gerekiyor.

-"Torbalı’nın marka değeri artıyor"

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İZBAN hattının ilçeye kadar uzanmasıyla Torbalı’nın marka değerinin arttığına dikkati çekerek, "TOKİ’nin İzmir’de yapacağı yeni toplu konut projesi için pilot bölge olarak Torbalı’yı seçmesi kayda değer bir gelişme. Bu gelişme Torbalı’nın İzmir’de yükselen prestijini gösteriyor. Bunlar İZBAN’ın devreye girmesinin Torbalı’ya yansımalarının açık belirtileri. Torbalı artık İzmir’in merkez ilçelerinden birisi konumunda" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.