İzmir

İzmir'deki cinayetler "failsiz" kalmadı

11:17 01 Mart 2016
İzmir'deki cinayetler "failsiz" kalmadı

İzmir'de polisin sorumluluk bölgesinde 2015 yılında 18'i kadın 73 kişi cinayete kurban gitti. Bu cinayetlerin faillerini bulmak için adeta iğneyle kuyu kazan ekipler, 11 olayın failini İstanbul, Ankara, Balıkesir, Mardin, Manisa, Antalya ve Afyon'da, 62'sini ise İzmir merkez ve ilçelerinde saklandıkları yerlerde yakaladı. Cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan 135 kişiden 87'si ise tutuklandı. Geçen yıl meydana gelen cinayet olaylarında iki zanlı da intihar ederek yaşamına son verdi.

MUSTAFA YILDIRIM - İzmir'de geçen yıl işlenen 73 cinayetin tamamının aydınlatıldığı ve katil zanlılarının yakalandığı belirtildi.

AA muhabirinin emniyet kaynaklarından aldığı bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, İzmir'de 2015 yılında meydana gelen 73 cinayet olayını faili meçhul bırakmayarak zanlıların tamamını yakaladı.

- En ince ayrıntı değerlendiriliyor

Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin olay yeri ve görgü tanığı ifadelerindeki ince ayrıntıları değerlendirerek aydınlattığı cinayetlerden bazıları ise şunlar:

Geçen yıl ocak ayında Halil Rifat Paşa Caddesinde bir evin önünde hareketsiz halde bebek gören vatandaşlar, durumu polise bildirmiş, yapılan incelemede bebeğin hayatını kaybettiği belirlenmişti. Çevrede yeni doğum yapan kadınlar üzerinde inceleme başlatan polis, cesedin bulunduğu yere yakın bir binanın 4. katında yaşayan Refika Gülkan Akın'ı gözaltına almıştı.
Akın da evinin banyosunda kendi imkanlarıyla yaptığı doğum sırasında bebeğinin klozete düştüğünü, yaşamadığını fark edince balkondan attığını ileri sürmüştü. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Karabağlar ilçesinde, ağustos ayında yaşanan cinayette bir otobüs firmasında gişe sorumlusu olarak çalışan 20 yaşındaki Serkan Ayyıldız, iş çıkışı servis aracından inip evine giderken bıçaklanmış, hastanede hayatını kaybetmişti. Polisin yaptığı araştırmada cinayet zanlısının seyyar hurdacılık yapan Mustafa K. olduğu belirlenmişti. Zanlının, 3 yıl önce Ayyıldız tarafından darbedildiği öne sürülmüştü. Olaydan 3 yıl sonra karşılaştığı Ayyıldız'ı öldürdüğü iddia edilen Mustafa K. tutuklanmıştı.

- İntihar süsü verilmiş

Kasım ayında Karşıyaka'da yaşanan bir cinayette ise 2 gün haber alınamayan Serpil Çiçek'in yakınları durumu polise bildirmiş, çilingir yardımıyla eve giren ekipler, evde yalnız yaşayan Çiçek'in cesediyle karşılaşmış, cesedin yanında da tarım ilacı bulunmuştu.

Olayı araştıran polis ekipleri, tarım ilacındaki barkottan satın alındığı işyerine ulaşmış, güvenlik kamerası kayıtlarından tarım ilacını Çiçek'in son olarak görüştüğü erkek arkadaşı O.B'nin aldığını tespit etmişti. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside Çiçek'in boğularak öldüğünün anlaşılması üzerine sevgilisini öldürdükten sonra intihar süsü verdiği iddiasıyla gözaltına alınan O.B, tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.