İzmir

İzmir'de asayiş

10:02 02 Mart 2016
İzmir'de asayiş

Konak ilçesinde bıçakla cinsel saldırıda bulunup gasp olayını gerçekleştirdiği iddiasıyla Suriye uyruklu 1 kişi, tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünün açıklamasına göre, evine girdiği sırada arkasından gelen biri tarafından bıçak zoruyla etkisiz hale getirilip elleri ve ayakları bağlanan S.R'nin (33), cinsel saldırıya uğradığı, 2 adet cep telefonu ile kredi kartlarının gasbedildiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanan Suriye uyruklu zanlı H.İ. (20), çıkarıldığı mahkemece "nitelikli cinsel saldırı, gece vakti silahlı yağma ile başkasına ait banka ve kredi kartının izinsiz kullanılması” suçlarından tutuklandı.

- Sahte kimlikle kredi çekmek isterken yakalandılar

Karşıyaka'daki bir banka şubesinden sahte kimlikle kredi çekmeye çalışan S.Ö. (45) ve birlikte hareket ettiği tespit edilen, üzerinde başkası adına düzenlenmiş sahte sürücü belgesi bulunan E.C.(40) yakalandı.

İstanbul'dan kiraladığı araç içerisinde yapılan aramada, sahte personel kartı ile çeşitli isimler adına düzenlenmiş sahte kimlikler ve bu kimlikler adına kayıtlı sim kartları ele geçirilen E.C'nin, "resmi belge de sahtecilik” suçundan 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası, dolandırıcılık ve sahtecilik suçlarından arandığı, S.Ö'nün ise "göçmen kaçakçılığı" suçundan arandığı tespit edildi.

Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

- Taksi şoförünü silahla gasp iddiası

Hasan Tahsin Caddesi üzerinden bindiği taksinin şoförü A.S'yi (40), Kadifekale Semti'ne geldiklerinde havaya 3 el ateş ettikten sonra silahla tehdit edip 100 lirasını gasbettiği iddiasıyla A.E. (31), gözaltına alındı.

Zanlı, "silahlı yağma" suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

- Gasp iddiasıyla 4 kişi tutuklandı

Buca'da, M.H.Y'nin (17) zorla götürüldüğü Kozağaç ormanlık alanında darbedilip, 60 lirası ve kol saatinin gasbedildiği iddiasıyla ilgili soruşturma çerçevesinde 5 kişi gözaltına alındı.

Zanlılardan 16 yaşındaki çocuk, ifadesinin ardından cumhuriyet savcılığınca serbest bırakıldı, yaşları 19-24 arasında değişen 4 zanlı ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

- Diğer olaylar

Kemalpaşa ilçesi Ankara asfaltı üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonunun içerisindeki markette, market çalışanını bıçak ve levyelerle tehdit ederek 10 bin lira değerinde sigara ile bin 200 lira nakdi gasbettiği iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi, çeşitli hırsızlık olaylarıyla ilgili 4 kişi, Gaziemir'de kapkaç yoluyla cep telefonu çaldığı iddiasıyla bir kişi, tutuklandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.