İzmir

Belediye şoförlerini yaralayan kadına para cezası

14:51 23 Mart 2016
Belediye şoförlerini yaralayan kadına para cezası

Buca ilçesinde tartıştığı belediye şoförlerine hakarette bulunduğu, otomobilini üzerilerine sürerek iki şoförün yaralanmasına yol açtığı iddia edilen Banu Bakkaloğlu, hakkında açılan davada 7 bin 320 lira para cezasına çarptırıldı.

İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Banu Bakkaloğlu, davacı şoförler Mehmet İskeçe, Bilal Sarıkaya, Kasım Süslü ve avukatları hazır bulundu.

Son savunması sorulan Banu Bakkaloğlu, geçen yıl meydana gelen olayda yol tartışması yaşandığını, "tehdit", "hakaret", "yaralama" suçlamalarını kabul etmediğini belirterek, beraatini istedi.

Sanığın kendisine ve diğer şoför arkadaşlarına ağır hakarette bulunduğunu ifada eden belediye otobüsü şoförü İskece ise, tartışma sırasında Bakkaloğlu'nun otomobilini üzerilerine sürerek kendisi ve arkadaşı Bilal Sarıkaya'nın yaralanmasına sebep olduğunu öne sürdü. Sarıkaya ve Süslü de benzer yöndeki ifadelerini tekrarladı.

Hakim Süleyman Çekilmez, Bakkaloğlu hakkında, belediye otobüsü şoförü İskeçe'ye hakaretten 116 gün, yaralamadan 100 gün, kasten yaralamadan 150 gün olmak üzere 366 gün hapis cezası verildiğini, bu cezanın 7 bin 320 lira adli para cezasına çevrilmesine ve hükmün açıklanmasının 5 yıl süreyle geriye bırakılmasını kararlaştırıldığını açıkladı.

- Olay

Buca ilçesinde 18 Mart 2015 tarihinde Tınaztepe-Şirinyer güzergahında çalışan belediye otobüsü şoförü Mehmet İskeçe ile güzergahta otomobiliyle giden mimar Banu Bakkaloğlu arasında yol verme nedeniyle tartışma yaşandı. Tartışmada İskeçe ve yoldan geçerken durarak olaya dahil olan otobüs şoförleri Bilal Sarıkaya ve Kasım Süslü'ye hakaret ve tehdit ettiği ileri sürülen Bakkaloğlu'nun otomobilini belediye şoförlerinin üzerine sürerek Sarıkaya ve İskeçe'nin yaralanmasına neden olduğu iddia edildi.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yılmaz, Bakkaloğlu hakkında "kasten yaralama, tehdit ve hakaret" suçlamalarıyla iddianame hazırlamıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.