İzmir

Şehitlerimizi uğurluyoruz

17:51 25 Mart 2016
Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şırnak'ta bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen polis memuru Cemil Koç (52), İzmir'in Bergama ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin cenazesi, Şırnak İl Jandarma Komutanlığındaki törenin ardından İzmir'in Bergama ilçesindeki Kurşunlu Camisi'ne getirildi. Bu sırada şehidin babası, eşi, çocukları ve ağabeyi tabutun başında uzun süre ayrılmadı. Şehidin emekli polis memuru olan ağabeyi Cevdet Koç, kardeşinin fotoğrafını öperek tabutun başında bir süre saygı duruşunda bulundu.

İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından dualar yapıldı. Şehidin naaşı polislerin omuzunda bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu.

Şehit Koç'un annesi Saniye Koç, bu sırada "Gitme oğlum' dedim ama beni dinlemedi gitti" diyerek ağıt yaktı. Şehidin oğlu Furkan ile kızı Gizem Koç tören boyunca metanetli duruş sergiledi.

Daha sonra Türk bayraklarıyla donatılan İzmir Caddesi'nde askeri bandonun bulunduğu kortej eşliğinde tekbirler getirilerek bir süre taşınan şehidin cenazesi, Ovacık Mahalle Mezarlığına defnedildi.

Cenazeye katılanlar, şehidin eşi Nuray, baba Tevfik ve anne Saniye Koç'a taziyelerini iletti.

Törene, Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.