İzmir

İzmir'de hafriyat kamyonları GPS ile takip edilecek

13:10 04 Nisan 2016
İzmir'de hafriyat kamyonları GPS ile takip edilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesinin hafriyat kamyonlarını, 30 Mayıs'tan itibaren GPS cihazıyla uydudan takip edeceği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, hafriyat kamyonlarını uydudan izleyerek kontrol edilmesine olanak sağlayan sistem sayesinde, kaçak ve gelişigüzel moloz dökümünün önüne geçmeyi hedefleyen belediyenin, 30 Mayıs'ta başlayacak sistem öncesinde önümüzdeki günlerde hafriyat firmaları için de bilgilendirme toplantısı düzenleyeceği belirtildi.

Yeni sistemle kentteki tüm hafriyat firmalarına ait kamyonların, "Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğine" uygun hale getirileceği, bu nedenle hafriyat kamyonlarının GPS cihazını bulundurmasının da zorunlu hale geldiği kaydedildi.

Hafriyat toprağı ve inşaat-yıkıntı atıklarını, üretildiği noktadan araçlarla bertaraf edileceği tesise ulaştırılıncaya kadar uydudan takip edilmesine yarayan sisteme kayıt olmayan kamyonların, 30 Mayıs'tan sonra İzmir sınırlarında çalışamayacağı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.