İzmir

Menderes’te Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı

10:14 08 Nisan 2016
Menderes’te Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı

Menderes ilçesinde, Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı yapıldı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, çalıştayın açılışındaki konuşmasında, seracılığa büyük önem verdiklerini belirterek, örtü altı çalışmayı organize seracılık bölgesine dönüştürme noktasında her türlü teklife açık olduklarını söyledi.

Toprak, seracılık ile jeotermal kaynakların doğru kullanımının, uzun vadede önemli artıları olacağını ifade etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal da örtü altı alanların teknik seralara dönüştürülmesi durumunda verimliliğin, en az yüzde 30 artacağına işaret ederek, "Böylelikle karlılık, çok daha fazla artacak. Örgütlü yapıyla pazarlama stratejimizi artırmamız lazım." dedi.

Menderes Belediyesi Başkan Yardımcısı Halil Taşkıran, tarım ve hayvancılık sektörüne önemli desteklerde bulunduklarını dile getirerek, bu çerçevede sulama sorunu bulunan köylerde sulama kaynaklarını aktif hale getirdiklerini kaydetti.

Menderes Ziraat Odası Başkanı Kadir Telli de Antalya’dan sonra seracılık anlamında Menderes’in önemli potansiyele sahip olduğunu öne sürerek, "Bin dekar alanda örtü altı seracılık yapılıyor. Menderes'te acilen organize seracılık bölgesi kurulması gerekiyor. Menderes, bunu hak ediyor." diye konuştu.

Çalıştayda, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, kesme çiçek yetiştiriciliği, mandalina yetiştiriciliği, örtü altı yetiştiriciliği, zeytin yetiştiriciliği, bağ yetiştiriciliği ve açık tarla ürünleri konuları ele alındı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.