İzmir

Uçaklara yakıt desteğinin uzatılması

12:39 11 Nisan 2016
Uçaklara yakıt desteğinin uzatılması

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, uçaklara yakıt desteği verme süresinin eylül sonuna kadar uzatılmasını olumlu bulduklarını belirterek, İzmir ve Kütahya'ya yapılacak tarifeli uçuşlar için de destek talep ettiklerini belirtti.

İşler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın, bütün dünyadan Antalya, Alanya ve Muğla'ya gerçekleştirilecek tüm tarifeli ve tarifesiz, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Kütahya Zafer Havaalanına gerçekleştirilecek tarifesiz seferler için sağlanacak 6 bin dolarlık uçak yakıt desteğinin süresinin eylül ayı sonuna kadar uzatıldığını açıkladığını hatırlattı.

Ekonominin can damarlarından biri olan turizmin kan kaybetmemesi adına önemli adım atıldığını vurgulayan İşler, "Turizm sektörünün temsilcileri olarak Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Desteğin eylül sonuna uzatılması da turizmin kan kaybetmemesi anlamında önemli bir adım." dedi.

İşler, desteğin özellikle "son dakika satışlarda" etkili olacağını çünkü havaalanına gelen yolcunun hangi şirket daha ucuz hizmet verirse onu tercih edeceğini söyledi.

Desteğin tur operatörlerinin de elini güçlendireceğini belirten İşler, "Avrupa'da birçok alanda savaşıyoruz. Terör örgütleri Paralel Yapı ve PKK, Türkiye aleyhine karalama kampanyası yürütüyor. Bakanımız bu kara propagandaya dönük bir karşı çalışma başlatıldığını duyurdu. Bu da çok olumlu bir gelişme bizler için." diye konuştu.

Mehmet İşler, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile Kütahya Zafer Havaalanına yapılacak tarifeli uçuşların destek kapsamı dışında tutulduğunu ifade ederek, "Tüm uçuşlara destek verilmesiyle ilgili talebimizi Sayın Bakanımıza ilettik. Pozitif bir cevap vermesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.