İzmir

Urla Cezaevi'nde yangın

20:29 11 Nisan 2016
Urla Cezaevi'nde yangın

İzmir'in Urla ilçesindeki kapalı cezaevinin çatısında yangın çıktı.

Yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken, cezaevinde kalan 55 tutuklu ve mahkumların spor salonuna toplandığı sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Urla K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'nin koğuş bölümünün çatısında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevlerin çatıda yayılmasıyla durumu fark eden görevliler, itfaiye çağırırken, koğuşlarda kalan 55 tutuklu ve mahkumu da bağımsız bir bölümde yer alan spor salonuna tahliye etti.

Urla'nın yanı sıra İzmir'den gelen itfaiye ekipleri yangını söndürmek için müdahalede bulundu. Cezaevinin bulunduğu bölgeye giriş ve çıkışlar kapatılırken, emniyet ve jandarma ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Yangında yaralanan ya da dumandan etkilenen kimsenin olmadığı kaydedilirken Buca Cezaevi'nden mahkum nakil araçlarının Urla'ya gönderildiğini, cezaevinde kalan 55 tutuklu ve hükümlünün Buca'ya nakledileceğini bildirdi.

Urla Cumhuriyet Başsavcısı Salih Utku Dinçer, Jandarma Komutanı Binbaşı Cemil Erdemir ve Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin ile Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Yangının, cezaevinin eski olması nedeniyle baca bölümünden kaynaklanmış olabileceği üzerinde durulduğu, çıkış nedeninin araştırıldığı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.