İzmir

Çeşme'ye "sakız bahçesi"

10:08 13 Nisan 2016
Çeşme'ye "sakız bahçesi"

Ege Orman Vakfının, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde Çeşme ilçesi Çiftlikköy-Kocadağ mevkisinde hayata geçirdiği sakız ağaçlandırma projesi ile 2 yıl içinde 3 bin sakız fidanı dikilecek.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Günay Çiftçi'nin ilk 250 sakız fidanı bağışının ardından 90 hektarlık alanda tek bölümde Türkiye'nin en büyük sakız bahçesi olacak sahada sembolik bir fidan dikim töreni düzenlendi.

Törende konuşan Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Türkiye sakız üretiminin 10'da birinin bu alanda gerçekleştirileceğini dile getirerek, "Eğer devletin üstlendiği görevlerin kişiler, kurumlar, hayırseverler ucundan tutarsa işte o zaman çok daha anlamlı oluyor. Bu anlayış topluma daha fazla yerleşiyor." ifadelerini kullandı.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, alanın sakız ağacı için çok uygun olduğunun tespit edildiğini belirterek, şöyle dedi:

"Çeşme Tarım İlçe Müdürlüğü, Menemen Tarımsal Araştırma Müdürlüğü teknik destek verdi. Sahaya ilk etapta 150 adet aşılı sakız fidanı dikildi. Ayrıca sakız aşılaması yapılmak üzere 450 adet Çitlembik fidanı dikildi. Çitlembik fidanlarına 2 yıl sonra yerinde sakız aşısı yapılacak. 2 yıl sonunda burada 3 bin sakız veren aşılı sakız bahçesi tesis edilmiş olacak, 5. yıldan sonra sakız üretimi başlayacak."

Gençol, alanda damlama sulama sistemi kurma çalışmalarının 15-20 gün içerisinde kadar tamamlanacağını, 20 tonluk bir depo damlama sulamayı gerçekleştireceklerini belirtti.

Sakız ağaçlandırma sahasına ilk bağışı yapan hayırsever Günay Çiftçi ise Çeşme'yi ve doğayı çok sevdiği için projeye destek verdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol günün anısına bağışta bulunan Günay Çiftçi'ye plaket takdim etti.

Plaket takdiminin ardından fidanlar toprakla buluştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.