İzmir

Acil ve yoğun bakım çalışanlarına dansla terapi

10:22 13 Nisan 2016
Acil ve yoğun bakım çalışanlarına dansla terapi

İzmir'in en yoğun hastanelerinden Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli acil servis ve yoğun bakım çalışanlarının çalışma ortamının stresinden uzaklaşmaları için dans terapisi ile stres yönetimi çalışması başlatıldı.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde acil servis ve yoğun bakım ünitesi çalışanlarına yönelik, çalışma koşullarından kaynaklanan stresten uzaklaştırmak amacıyla dans terapisi ile stres yönetimi uygulanıyor.

Hastanede hemşire olarak görev yapan dans ve hareket terapisti Yıldız Akış'ın eğitim verdiği seanslara katılan çalışanlar, pazartesi ve cuma günleri 10-12 kişilik gruplar halinde müzik eşliğinde iki saat süreyle dans ediyor, tef çalarak sakinleşiyor, minder üzerinde yaptıkları çeşitli hareketlerle de vücutlarındaki elektriği atıyor.

Dans terapisi yoğun iş ortamından kısa süre de olsa farklı bir amaç için uzaklaşıp bir araya gelen çalışanların birlikte hareket ederek uyumlarının artması, çalışma ortamının psikolojik açıdan güvenli bir ortam olarak algılanmasına da katkıda bulunuyor.

Akış, stres ile etkili bir şekilde baş edilemediğinde tükenme riski ile karşı karşıya kalındığını belirterek, "Yaşanan tükenmişlik durumu bireylerin özel yaşamlarını etkilediği gibi iş yaşantısında da stresi yönetmesini zorlaştırıyor. Yapılan hareket terapisi ile zihin-beden ilişkisinin yeniden buluşması stresi yönetmemize yardımcı oluyor. Çalışanların büyük ilgi ile katıldığı terapi, yoğun strese maruz kalan sağlık çalışanlarında olumlu sonuçlar veriyor. Bize bu olanakları sunan hastane yönetimine teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.