İzmir

Atatürk'ün Bergama'ya gelişinin 82. yıl dönümü

15:40 13 Nisan 2016
Atatürk'ün Bergama'ya gelişinin 82. yıl dönümü

Büyük Önder Atatürk'ün Bergama'ya gelişinin 82. yıl dönümü törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama için çok önemli ve anlamlı bir gün yaşandığını belirtti.

Atatürk’ün Bergama’ya gelip buradaki birlikleri denetledikten sonra ilk iş olarak Bergama Halk Evi’ni ziyaret ettiğini anımsatan Gönenç, şunları söyledi:

“Atatürk halk evini ziyaretinde, Bergama’daki yöneticiler ile dönemin kaymakamı, belediye başkanı ve cemiyet başkanları ile görüştü. Hepsinden önemlisi de öğrencilerle konuştu ve sohbet etti. Burada Atatürk ilke ve devrimlerinin nasıl yaşama geçirildiğini, halk evinin çalışmalarını öğrendi ve bu ziyaretin ardından Atatürk Bergama’da derin izler bırakarak gitti. Bunlardan en önemlisi de belki de Bergama Kermesi. Bu yıl mayıs-haziran aylarında 80. kez kutlayacağız. Atatürk’ün Bergama’ya armağanıdır bu kermes. Yine Bergama için o dönemde büyük bir sorun olan içme suyu, Geyikli Dağı’ndan gelen ve halen Bergama’nın bugün kullandığı içme suyu, Atatürk’ün direktifleri ve sonrasında Bergamalıların çalışmaları ile onarılarak yaşama geçti."

Törenin ardından Bergama Milli Eğitim Müdürlüğünün "Atatürk'ün Bergama’ya Gelişi" konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.