İzmir

İzmirlilere "sağlık için harekete geç" çağrısı

14:10 14 Nisan 2016
İzmirlilere "sağlık için harekete geç" çağrısı

Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarının iş birliği ile Sağlıklı Hayatı Teşvik ve Sağlık Politikaları Derneği'nin Fiziksel Aktivite Karne Eğitimi ve Liderlik Programı kapsamında, İzmir'de 2 bin beden eğitimi öğretmeni ve aile hekimine eğitim verildi.

Halkapınar Spor Salonu'ndaki etkinlikte, 8 ilden beden eğitimi öğretmeni ve aile hekimine, sağlıklı beslenmenin önemi, nasıl sağlıklı beslenilebileceğini, fiziksel aktivitenin niçin gerektiği ve ne şekilde olması konularını anlatıldı.

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Salnur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının 2010 yılından bu yana hareketli yaşam, obeziteyle mücadele kapsamında çalışmalar yürüttüğünü anımsattı.

Etkinliğin de bu kapsamda düzenlendiğini dile getiren Salnur, "Etkinliğin ardından beden eğitimi öğretmenlerimiz ve aile hekimlerimizden öğrencilerini, hastalarını, çevresindekileri fiziksel aktiviteye yönlendirmesini isteyeceğiz. Zaten bildikleri konular var eğitimde ama farkındalıkları artırmak istedik." diye konuştu.

Beden eğitimi öğretmenleri, eğitimin ardından çim sahaya kurulan platformda, 2,60 metre çapındaki dev topla bowling oynayarak, İzmirlilere "sağlık için harekete geç" çağrısı yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.